Wanneer speelt u met het meeste plezier op onze baan?

speelmetplezierWanneer speelt u het fijnst op een golfbaan? Het antwoord op deze vraag is voor iedere golf(st)er anders. De meesten van ons genieten van een ronde die beter loopt dan gemiddeld. Sommigen kunnen genieten van één hele mooie slag, anderen moeten en zullen ronde beneden PAR lopen.

Voor al deze spelers geldt de volgende regel: Je hebt meer plezier als je van de tee speelt die het beste bij je spel past.

Sinds 2012 is het mogelijk om van verschillende kleuren tees qualifying rondes te spelen. Sindsdien mogen mannen en vrouwen bijvoorbeeld qualifying ronden van de gele tees spelen. Spelers van beide geslachten mogen ook spelen van de rode tees (de afslagplaatsen waar de rode teemarkers staan). De vrije keuze blijft bestaan, maar voor het merendeel van de ronden heeft de NGF een advies dat is samengevat op bovenstaande poster 

Het advies om van de tee te spelen die het beste bij je past, komt voort uit onderzoek. Die onderzoeken geven aan dat spelers die van de juiste kleur tee spelen meer spelplezier hebben en snelheid in hun spel houden. Een speler die op een PAR4 de green in twee slagen kan bereiken, beleeft meer plezier aan golf dan een speler voor wie de green minstens drie slagen weg is. 

Op deze carry afslagen is onze Vier Eijckenbaan ontworpen:

• Tot 125 meter – oranje tees 4469 meter
• Tussen de 125 en 160 meter – rode tees 4978 meter
• Tussen de 160 en 190 meter – blauwe tees 5380 meter
• Tussen de 190 en 225 meter – gele tees 5834 meter
• Verder dan 225 meter – witte tees 6235 meter

U slaat uw bal bij een mooie afslag met een carry van 170 meter weg. De bal komt na 180 meter tot stilstand. Het is in dit geval de carry die telt. U speelt waarschijnlijk het fijnst vanaf de blauwe tee. Neem de proef eens op de som en probeer een ronde vanaf een andere tee!