Bedrijfsbezoek aan Identipack, Dispolab en Chromdis | Businessclub het Woold 9 februari 2017

Op bezoek bij onze businessleden Peter en Rita van den Akker.

dispolab 001Hoe vaak uw verslaggever al door de Broekstraat in Someren is gefietst weet hij niet meer, maar dat de bedrijven Identipack, Dispolab en Chromdis hier gevestigd zijn was hem tot zijn schande ontgaan, het zal de blikvernauwing van de inspanning zijn. Dat zal vanaf nu nooit meer gebeuren.

Rond 14.45 uur werden we door Peter persoonlijk aan de deur ontvangen. Onder het genot van een kopje koffie werd er even door aanwezigen gediscussieerd over de kwaliteit van de cake. Was de chocoladecake of de van versheid aangenaam natte appelcake het lekkerst. Twee plakken van ieder was niet genoeg om tot een eensluidend oordeel te komen. Conclusie: beide heel lekker.

 

{mp4remote}/images/stories/2017/dispolab.mp4{/mp4remote}

Na de inleiding door Henk Hoeks verdwenen de bezoekers in groepjes van ca. 10 personen het bedrijf in. Verdwijnen inderdaad, want 12.000 vierkante meter is meer dan genoeg om elkaar uit het oog te verliezen. Medewerkers van Peter gaven uitleg over de bezigheden ter plaatse.

Identipack BV levert monsterverpakkingen voor eenmalig gebruik en geschikt voor meerdere toepassingen. Monsterflessen en monsterpotten zijn er van glas en kunststof in verschillende uitvoeringen en maten. Ze worden naar keuze voorzien van een dop al dan niet met een inlage (PTFE, rubber/PTFE, PE-schuim, Chromokarton). (Bron: www:identipack.com) En dat doen ze met verve en in enorme hoeveelheden.

890 kubieke meter water en 1650 sprinklerkoppen die 6000 liter water per minuut kunnen uitstorten waken intussen over de brandveiligheid, een geruststellende gedachte.

Chromatography disposables worden gemaakt en geleverd door Chromdis BV, ofwel wegwerpartikelen te gebruiken voor het scheiden van (vloei-)stoffen. Machines persten uit grondstof (polypropyleenkorrels) twee helften van een filter en verbonden die met filterpapier ertussen. Klaar voor gebruik. Het ziet er zo simpel uit, maar kom er maar eens op en bedenk dan machines die dit volautomatisch kunnen maken. Prachtige machines, sommige ontwikkeld en gebouwd door weer andere leden van de businessclub.

In een hoek van de productiehal stond een machine doppen te voorzien van een kunststof binnenplaatje. 2500 doppen in een doos, vele dozen op een rij, onder controle gehouden door een medewerker van Peter, toevallig een buurman van ’t Woold. Mocht één van de leden zin hebben in kleine klusjes voor thuis? Kleine series tot ca. 5000 doppen worden in de regel handmatig van een binnenkant voorzien omdat het niet loont daar de machines op af te stemmen. Een leuke bijverdienste voor de winteravond.

Dispolab Nederland BV tenslotte is dé groothandel in laboratoriumartikelen. Een verslag kan ik u er niet van geven omdat ik er niet geweest ben. Na bezoek aan Chromdis BV stond een kennismaking met Walter Roelen van SeeCubic BV, ontwikkelaar van een nieuw concept voor de kijken naar 3-D TV zonder gebruik van de bekende brilletjes. We kregen een kijkje in een geheel nieuwe wereld van driedimensionale beeldweergave. Het maakt daarbij niet uit hoe de originele beelden zijn opgenomen, de TV maakt er realistische 3-D beelden van. Op sommige momenten lijken delen uit het beeldscherm naar de kijker toe te komen. Wat het belang van gewenning van de kijker aan de nieuwe manier van kijken is, hebben we in een half uur niet kunnen beoordelen, feit is dat niet iedereen direct kon wennen aan deze manier van kijken. Toch zouden wij wel eens getuige geweest kunnen zijn van een concept dat het TV kijken wereldwijd totaal gaat veranderen. Er is al genoeg (150 miljoen) in geïnvesteerd en de makers en de investeerders zijn vol vertrouwen. We wachten af.

Terug in de ontvangstruimte werden we door Job en Anke van Baars bijgepraat over de gezondheid van Martijn van Hooff. Martijn was betrokken bij een zeer ernstig ski-ongeval in Oostenrijk, heeft in zeer slechte toestand in het ziekenhuis in Innsbruck gelegen en is nu weer terug in Nederland waarbij de laatste ontwikkelingen plots heel positief zijn. Martijn heeft nog een lange weg te gaan en de leden van de businessclub wensen hem een voorspoedig herstel toe.

Het laatste woord was uiteraard weer voor Henk Hoeks. Na twee mededelingen (in maart start de BC-competitie en in april de matchplaycompetitie, schrijft u allen in) volgde een interview met Peter van den Akker. Als bioloog zonder werk begonnen in zijn eigen garage, via vele stappen uiteindelijk sinds 2 jaar in dit pand (het voormalige EDAH distributiecentrum) beland. Een indrukwekkende en mooie tocht die in de toekomst mogelijk een vervolg gaat krijgen binnen de familie.

Op Henk’s vraag naar de bedrijfsfilosofie was Peter heel helder, “behandel al je klanten zoals je zelf behandeld wilt worden”. Het klinkt zo simpel maar het vraagt zoveel.

Peter en Rita, bedankt voor de gastvrijheid. We hebben een mooie en leerzame middag gehad.

De afsluiting was voor de catering van ’t Woold en dus uit de kunst. Met de smaak van brie nog in de mond is uw verslaggever uiteindelijk tevreden huiswaarts gekeerd.

Reporter BC
Theo Lankhorst