Vriendinnendag

De vriendinnendag wordt dit jaar in een andere vorm georganiseerd. Toch wel fijn dat er een gezamenlijke speeldag voor de dames van de Vier Eijckenbaan en de Gezandebaan gepland kan worden. Met 41 aanmeldingen kan de wedstrijd in spelvorm Best Ball Strokeplay in teams van 2 personen ingedeeld worden voor de Vier Eijckenbaan.  Na de lunch in de middag wordt er Stableford individueel gelopen op de eerste lus van de “grote”baan of op de 9 holes op de “kleine baan”.

Al voor 9:00 uur komen de eerste dames zich melden. De wedstrijdkaart wordt in ontvangst genomen en tevens wordt de te spelen spelvorm uitgelegd. Ook kan er alvast een keuze gemaakt worden voor het lunchmenu. 

Op weg naar Hole 10. Veel dames zijn bekend met de baan, maar voor de meeste dames van de Gezandebaan is dit nog vreemd. Zij mogen afslaan van de oranje tee-box. Spannend ook, maar gelukkig loop je met 2 teams in een flight. Het is even wennen en dan ook nog letten op een vlotte doorgang is niet altijd makkelijk. De baan is groot en ver [slaan en lopen].

Prachtige omgeving met de paarse hei. Veel indrukken, grijze luchten, straaltje zon, aangename temperatuur, spatje regen. Parapluie open, parapluie dicht, jasje aan, jasje uit, pet op, pet af, je bent er maar druk mee. Vooral genieten van het lopen op de baan. Concentreren tijdens het spel blijft lastig als je gezellig loopt, maar er komen ook onverwachte kwaliteiten, ten goede aan het spel, aan het licht. Lekker, koffie bij hole 16, daar kun je dan ook echt trek in hebben. De laatste loodjes en dan naar de lunch. De eerste flights hebben inmiddels aardig wat geduld op moeten brengen met wachten voordat iedereen weer binnen is. 

De scores zijn ingevoerd en de uitslag kan bekend worden gemaakt.

Vier Eijckenbaan winnaars Team 7:  Maya Thielen, Truus Sanders – score 28 punten

Gezandebaan winnaars Team 16: Marij Jacobs, Tonnie van Horssen – score 33 punten

Dames gefeliciteerd met deze mooie uitslag.

Inmiddels is het hoog tijd om te vertrekken voor de middagwedstrijd. Omdat er op de Gezandebaan nog maar 9 holes worden gelopen zijn die dames eerder klaar met de wedstrijd. Meteen nadat iedereen terug is, kan de uitslag van deze wedstrijd bekend worden gemaakt. De scores liggen dicht bij elkaar. Ook is er nog een aanmoedigingsprijs, die Truus van den Boomen in ontvangst mocht nemen.

Winnaar Gezandebaan : Jeanne Swaanen – score 17 punten

Winnaar Vier Eijckenbaan: 

1ste Truus Sanders – score 23 punten.
2de Marije Wigmans – score 21 punten.
3de Lenie Waals – score 20 punten.

Irene Thijssen mocht hier de poedelprijs in ontvangst nemen.

Al met al hebben we kunnen genieten van een zeer geslaagde damesdag. Dit opent perspectieven voor een volgende wedstrijd om de dames van beide banen samen te laten lopen. De spanning was snel doorbroken en we hebben de dag als erg gezellig ervaren.

Vooral ook dank aan de organisatie.