Geslaagd Open Golfkampioenschap Asten 2021

De kampioenen van Asten zijn bekend. Vrijdag 27 augustus werd gestreden om de felbegeerde titel “Kampioen van Asten”.

Na een jaar zonder AGK als gevolg van corona konden we dit jaar toch weer van start.

Om 11:00 uur meldden zich de eerste deelnemers bij de wedstrijdleiding voor een scorekaart en een doosje VDL golfballen. Met 84 inschrijvingen verdeeld over individuele en Texas Scramble deelnemers was de baan goed gevuld. Het weer was wisselvallig, afwisselend met korte buien en veel wind maar overwegend stralend weer met de zon erbij. Alles bij elkaar uitdagende golfomstandigheden om een mooie score neer te zetten.

De baan lag er meer dan fantastisch bij. Hiervoor hebben we erg veel complimenten mogen ontvangen waarvoor onze greenkeepers natuurlijk de eer verdienen en krijgen.

Met alle holes bezet, waarvan enkele met een dubbele bezetting zijn we om 14:00 uur middels een shotgun gestart.

In de baan werden we getracteerd op heerlijke amuses. Deze werden ter plekke bereid en geserveerd door het horeca-personeel in het paviljoen bij hole 3. Verder waren door de baan nog verschillende versnaperingen aanwezig.

Bij terugkomst stond er een soepbuffet voor ons klaar. Hierna even opfrissen en klaarmaken voor het diner en prijsuitreiking. Het clubhuis was met alle deelnemers goed gevuld en de geroemde Wooldsfeer was ook nu weer duidelijk merkbaar.

Voor het dessert zijn alle prijswinnaars door Sjaak Leenders bekendgemaakt. Prijzen voor de birdies, nearies, de longest, Texas scramble teams, stableford individueel in twee klassen. Kortom er zijn teveel prijzen met bijhorende winnaars om op te noemen. Hiervoor is een dankwoord aan de sponsoren op zijn plaats.

Het Wijnhuis uit Deurne, Larco food uit Someren, VDL uit Eindhoven, ESL uit Deurne en natuurlijk Celeste uit Leende.

Waar het afgelopen vrijdag om ging was Kampioen van Asten worden.

Tot het laatst bleef het spannend wie het dit jaar zou gaan worden maar uiteindelijk kon Sjaak de winnaars naar voren halen voor de huldiging.

Sophia van Eijk bij de dames en Theo Lankhorst bij de heren mogen zich Kampioen van Asten 2021 noemen. De kampioenen mochten felicitaties, trofeeën, bloemen en Celeste meubilair in ontvangst nemen.

Alles bij elkaar een zeer geslaagde dag met heel veel blije gezichten en beloftes om er volgend jaar weer bij te zijn. Natuurlijk is zo’n dag alleen mogelijk met medewerking van baaneigenaren en horeca-personeel. Namens de organisatie en alle deelnemers daarvoor onze dank en hopelijk tot volgend jaar.

Met een vriendelijke golfgroet van de organisatie,

Sjaak Leenders
Peter Geenen
Frans Renette
Leon Verkoelen