Uitwedstrijd Kanaalderby 2019

kanaalderb 001 360Dinsdag 25 juni, is het weer zover. De return van de jaarlijkse kanaalderby bij onze buren van golfbaan “De Swinkelsche”. Misschien weet u het nog: de eerste wedstrijden speelden we in 2015! Dit jaar dus het eerste lustrum. Op naar de Maarhezerdijk 10 in Someren dus!

En ook ditmaal is er weer veel belangstelling voor deze alweer vijfde editie. Ditmaal zijn we met liefst 42 ‘Woold-deelnemers’.
Vandaag dus 42 tegen 42 spelers op de twee lussen van 9 holes op de “Swinkelsche”. En deze keer moet het nu maar eens anders gaan. Vorig jaar een krap verlies, maar daar treuren we niet om. Deze keer weer vol goede moed naar “Zummere”.

 

Enfin, om 16.50 uur is er het welkomstwoord voor alle deelnemers en belangstellenden van Francien Leenen namens het organiserende ‘Swinkelsche Team’ (Francien dus en collega Jo Kanters , Marleen Strauss is helaas vandaag verhinderd). Daarna volgt de speluitleg. Ik ga dit niet te uitgebreid beschrijven. In het kort dus: 2 teams per fligt (1 x het Woold en 1 x de Swinkelsche). Attentie: altijd uirholen i.v.m. de totaal-score per vereniging.

kanaalderb 002Spelvorm: Texas Schramble; NQ; Stableford, Verder: de longest en een neary op beide lussen. Op de scorekaarten: score per team vermelden en de computer bepaald het stableford- resultaat per team.  Francien wenst iedereen een fijne wedstrijd toe met goede resultaten, veel spelplezier en graag tot straks. Even later vertrekken alle teams naar hun starthole om na het shotgun-sein (17.30 uur) met de 9- holes-wedstrijd op ‘de Swinkelsche’ te beginnen.

Het was inderdaad gezellig maar ook warm. Niet een beetje maar gewoon tropisch warm dus. Niettemin, iedereen ging ervoor gewapend met zonneparaplu, zonnehoed en de nodige flessen water.

Een fijne golfmiddag/avond dus met gezellige “gastheren en -dames” van de “Swinkelsche”. Iedereen doet zijn uiterste best maar dan wel in een sfeervolle en ontspannen ambiance.. Ook na de wedstrijd en die duurt natuurlijk wel iets langer dan normaal, zo rond de klok van 20.30 uur, is de stemming opperbest. Bij de ‘borrel’, de soep en het hoofdgerecht blijft het nog uren erg prettig vertoeven op het “dichtbevolkte” terras. Ik denk ook zeker een reden voor iedereen om ook volgend jaar weer van de partij te zijn.

En dan de uitslagen, weliswaar met een fikse vertraging, gepresenteerd door Francien Leenen en Jo Kanters

Allereerst de dagprijzen:
– 1ste prijs over de eerste lus van 9 holes: Cor Beerepoot en Wil Leenen
– 1ste prijs over de tweede lus van 9 holes: Maria Dekker en John Mansveld

Helaas, geen dagprijs voor de “Woold-deelnemers” dit keer.
Er is slechts een incidenteel succesje bij de longest en neary

Tot slot de uitslag voor dit eerste deel van de “Kanaaltrofee” 2019: Het Woold 674 slagen en de Swinkelsche 643.

Helaas, we hebben het net niet gered. Niet getreurd, het was gezellig en misschien wel te warm. We kijken gewoon vol goede moed vooruit naar dinsdag 27 augustus. Dan hebben we in ieder geval het “thuis-voordeel”.

Francien dankt daarna alle deelnemers voor hun bijdrage aan het slagen van dit evenement. Ook dank aan de baaneigenaren van beide golfbanen en de Weco-commissie van het Woold ( dank aan Frans Renette !) voor de uiterst prettige samenwerking dit jaar en graag tot de volgende keer.

Jan Beenker: dank voor de foto’s

Alle prijswinnaars: van harte proficiat natuurlijk!!

Graag tot dinsdag 27 augustus

PF/PRCie