Golfen en dineren op Het Rijk van Margraten

Margraten2019De golfbaan in Cadier en Keer die Het Rijk van Margraten heet is een absolute topper! De baan lag er fantastisch bij. Prachtige fairways met een geweldig uitzicht over Maastricht en omgeving. En echt snelle greens. Vooral de lage handicappers genoten. We hadden met 82 golfers een shotgun start dus iedereen was om 10.00 u. onderweg.

Het zonnetje scheen en dat duurde tot ongeveer half twee. Toen kwam er een buitje voorbij. Maar na het openen van de paraplu kon die al weer snel weg en kwam de zon terug. Na 9 holes had de catering vanwege de hoge temperaturen een fruitcocktail voor iedereen klaar staan. Weer eens iets anders dan de gebruikelijke soep. Na 18 holes was het zelfs heet, zodat iedereen onder de parasol toevlucht zocht (zie foto).

Onze jurytafel met Jos Hendriks en Frans Renette als strenge keurmeesters hadden de handen vol aan 82 scorekaarten die achter elkaar binnen stroomden. Er waren 10 buggys voor 20 golfers ingezet en dat was vanwege de vele hellingen geen overbodige luxe. Bij de avondschotel was er keuze tussen vlees en vis en het voelde alsof er een diner werd geserveerd. Heerlijk! Je kunt als organisator dan toch wel erg content zijn als een golfbaan team zo goed presteert. Iedereen ging tevreden naar huis en de bedankjes waren niet van de lucht.

Dan nu de prijsuitreiking:

 • De longest drive voor heren was voor Jan Liebregts
 • De longest drive voor dames was voor Mieke van den Heuvel
 • De neary voor heren was voor Jos Hendriks
 • De neary voor dames was voor Jese van der Wijs

Het klassement voor de dames:

 1. Rika Willekens     39 punten
 2. Margriet Curvers  36 punten
 3. Tilly Hendriks        35 punten.

Het klassement voor de heren:

 1. Rene Lagarde          38 punten
 2. Bart Nelissen           37 punten
 3. Jack van der Vleuten 36 punten
 4. Jan Liebregts           34 punten
 5. Jac Peters                34 punten

Tot het volgende uitstapje op donderdag 29 augustus op het Efteling Golfpark! 

Harry