Ted Schulkes & Jarno Janssen winnen eerste Junior event

Dat de golfsport ook steeds bekender wordt bij de jongere generaties is landelijk te merken en zeker op Het Woold. We hebben inmiddels zo’n 140 volwaardige leden die 40 zijn of jonger. De jongste leden hiervan (tot 21 jaar) nemen voornamelijk deel aan het Jeugdplan van de Golfopleiding onder leiding van Stijn Willekens. Speciaal voor de andere groep, de leden tot 40 jaar, is afgelopen zaterdag 13 november een try-out event gehouden.

In een 9-holes funwedstrijd werd er Greensome in duo’s gespeeld op de Vier Eijckenbaan. De baan lag er fantastisch bij en door de meesten werd er ook goed gescoord. Wat het greensome format zo leuk maakt is dat je met je teamgenoot allebei afslaat en daarna een tactische keuze moet maken met welke bal om de beurt verder wordt gegaan. Daarnaast is het ook lekker doorlopen, ondanks dat er in flights van 4 wordt gespeeld. Een aanrader dus om ook eens uit te proberen!

Na de ronde werd er gezamenlijk onder het genot van een drankje nagepraat en afgesloten in het clubhuis. Nick Goedhart verzorgde hierbij de prijsuitreiking en kon Ted Schulkes & Jarno Janssen feliciteren met hun overwinning. Zij haalden maar liefst 20 stableford punten! Mooi detail hierbij is dat dit Jarno zijn eerste echte wedstrijd was en er dus meteen met de winst vandoor ging. Het was aan Ted Schulkes de eer om nog een korte speech te geven, wat wel aan hem is toevertrouwd als meervoudig clubkampioen. Hierin bedankte hij alle deelnemers en de organisatie, hopend op een succesvol vervolg met nóg meer deelnemers.

En om al een primeur te kunnen geven: het vervolg komt er! Het idee is er om begin 2022 een gezellige après ski middag te organiseren. De ideeën zijn er al in overvloed, wanneer de kogel door de kerk is dan laten we het iedereen direct weten.

Namens de organisatie,

Nick Goedhart & Rens van der Schouw