Karin Jobse en Gertjan van den Heuvel strokeplay kampioen

Veel publiek bij binnenkomst van de laatste flights op hole 18Als ik zaterdag rond de klok van 10 uur ‘s morgens ons clubhuis binnenloop, is het nog vrij rustig. Niet gek overigens want de weergoden zijn ons, helaas, wat minder goed gestemd dan bij voorgaande edities van deze wedstrijd. Een uitdagend evenement en ook dit jaar weer voortreffelijk georganiseerd door het team Frans Renette, Sjef van Oosterhout, Hannie Looijmans en Cor Smulders.

Dit weekend is er weer gekozen voor de ‘stamtafel’ in de serre van het clubhuis. Het ‘kloppend hart’ van de organisatie, zogezegd. Ik zie drie beeldschermen met daarop de deelnemers geprojecteerd. Via deze schermen kunnen belangstellenden en uiteraard supporters, voortdurend het verloop van deze jaarlijkse wedstrijd volgen.

Vandaag staat de ‘marathon-tocht’ over de Vier Eijckenbaan gepland. Voor de heren betekent dit dat deze zaterdag tweemaal de 18 holes doorlopen moeten worden. Voor de dames geldt een ietwat’ lichter’ programma: eenmaal 18 holes en aansluitend eenmaal negen holes.

Zo’n 48 clubleden, 31 heren en 17 dames hebben zich aangemeld voor deze wedstrijd over twee dagen. Vandaag, zaterdag, wordt er vanaf 08.00 uur beurtelings in flights van drie personen vanaf hole 1 gestart ( heren: 9 flights van drie en 2 flights van 2 en dames: 5 flights van drie en 1 flight van 2). Het is duidelijk dat net als in voorgaande jaren het merendeel van onze topspelers/speelsters van de partij is, maar gelukkig schuwen ook minder ‘getalenteerden’ deelname aan deze golfmarathon niet. Meedoen is immers belangrijker dan winnen.

Net als tijdens de vorige editie is er ook nu weer een doorbraak van jeugdige spelers zichtbaar. Ted Schulkes, Bram Verstappen en Rens van der Schouw gaan zeker hoge ogen gooien. Maar… vergeet de oudere ‘jongeren’ niet. Die zullen ongetwijfeld nog van zich laten horen. (Gertjan van den Heuvel, Sjaak Leenders, Maarten van Dongen en Marcel van den Eijnde en nog anderen bijvoorbeeld)

vlnr Marjolein v.d. Kruis, Karin Jobse en Marij CoolenBij de dames spitst de strijd zich toe op Karin Jobse, Lenny Hoeks en Marjolein van der Kruis. Enfin, niets is na deze zaterdag al beslist. We zijn benieuwd morgen!

Oh ja, nog even wat tussenstanden na twee rondjes op de Vier Eijckenbaan:
Heren: Ted Schulkes (154 slagen); Gertjan van den Heuvel (155), Bram Verstappen (162), Rens van der Schouw (163) en Marcel van den Eijnde (166).
Dames: Karin Jobse (132), Marjolein van der Kruis(140), Lenny Hoeks (142) Mieke Leenders (143) en Marij Coolen (146).
Zo, u ziet het nu zelf; er kan zondag inderdaad nog van alles gebeuren!

Naast de organiserende WECO levert nog een fiks aantal leden een aanzienlijke bijdrage om dit evenement tot een succes te maken. Allereerst referee Harry Peeters (starter, scheidsrechter, baaninfo, sancties bij overtredingen, raadpleging bij een dispuut); daarnaast vormt hij een team met ondergetekende, dat op de finaledag (zondag) ‘te velde’ verslag doet van het wedstrijdverloop binnen de flights, die er op dat moment toe doen. De resultaten per hole worden direct op de schermen in het clubhuis vermeld.

Daarnaast zijn er dan de spotters (officieel fore-caddies) op de bosholes 1-2 en 18. Dit jaar Riet en Jan van Grotel, Lenie en Tom Waals, Jos Hendriks en Henny Koudijs. Verder de marshals Jan van den Oever, Joop Konings en Madelon Windhorst. Weco-lid Cor Smulders zorgt dit jaar voor de onmisbare foto’s. Natuurlijk alvast heel veel dank aan deze mensen voor hun inzet dit weekend.

En dan het weer, tja, tijdens de eerste ronde niet zo best. Gedurende een groot deel van de dag bewolkt en druilerig. Helaas, maar zondag belooft het beter te worden.

Zondag 17 mei.
Start 3de ronde vanaf 09.00 uur De flights zijn nu opnieuw ingedeeld. Ditmaal op basis van de zaterdag-resultaten d.w.z. de beste spelers starten nu in de laatste flights. Beurtelings dames- en herenflights. Ja, en dan eerst het weer. Nou, de verwachting komt uit. Hartstikke mooi en zonnig lenteweer.

Voor iedereen de gelegenheid om een puike prestatie neer te zetten, denk ik dan maar. Alsof het alleen maar aan het weer zal liggen. Neen dus! Maar dat weten we eigenlijk allemaal wel.
Enfin, bij de dames lijkt de voorsprong van Karin Jobse op Marjolein van der Kruis als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Al snel bedraagt de marge nog slechts één slag. Hoe spannend wil je het hebben? Bij de heren spitst de strijd zich toe op Ted Schulkes en ‘good old’ Gertjan van den Heuvel.

vlnr Ted Schulkes, Gertjan v.d. Heuvel en Rens v.d. SchouwNatuurlijk is het weer druk op en nabij de laatste hole wanneer de laatste twee heren- en damesflights daar aankomen. Bij de heren is strijd dan inmiddels in het voordeel van Gertjan van den Heuvel beslist. Bij de dames is het toch nog even spannend. Een misslag kan de stand nog doen keren in het voordeel van Marjolein van der Kruis, maar Karin Jobse houdt het hoofd koel en staat de voorsprong van 3 slagen niet meer af.

Als laat in de namiddag voorzitter Harry Span de microfoon ter hand neemt, loopt een prachtig en enerverend golfweekend, met een voortreffelijk georganiseerd kampioenschap ten einde. Harry dankt alle vrijwilligers, die deze dagen tot een succes gemaakt hebben. Naast het WECO team, Harry Peeters, de spotters, Henk Loomans en zijn team zeker ook alle anderen die een fikse bijdrage geleverd hebben.

En dan is het woord aan Frans Renette met de winnaars van dit jaar:

Dames:
1) Karin Jobse met 229 slagen
2) Marjolein van der Kruis met 232 slagen
3) Marij Coolen met 241 slagen

Heren:
1) Gertjan van den Heuvel met 231 slagen
2) Ted Schulkes met 236 slagen
3) Rens van der Schouw met 242 slagen

Ja, en dan nog de speciale vermeldingen:
Liefst 62 birdies in dit weekend! De top drie: Ted Schulkes:10 stuks; Rens van der Schouw 6 stuks en Gertjan van den Heuvel met 5 birdies.
Verder nog tweemaal de overtreffende trap: 2 eagles (twee onder par dus!!) Jos Hoeben op hole 10 en Rico van Rijsbergen op hole 15.
Alle prijswinnaars uiteraard van harte proficiat!
Na de huldigingen op het ereschavot, is er uiteraard later dit jaar de naamsvermelding van de beide winnaars in de ‘circle of fame’ bij de entree van het clubhuis.

P.S de volledige uitslagen kunt u in E-golf lezen en bekijken.

Inderdaad, het was een bijzonder en uitstekend verlopen kampioenschap. Ik zou zeggen: graag tot volgend jaar. Misschien bent u er dan ook bij. Let wel: nogmaals: meedoen is belangrijker dan winnen. Laat U vooral niet weerhouden. Iedereen is van harte welkom!

 

PR/Cie
Peter Fransen