Kanaalderby 2019. De Thuiswedstrijd

kanaalderby 360Ik heb het al eens vermeld: Vanaf de eerste editie in 2015 eigenlijk al direct een van de meest populaire activiteiten van onze golfvereniging: de jaarlijkse 9 holes wedstrijden tussen ons “het Woold” en “de Swinkelsche” uit het naburige Someren.

Vandaag 27 augustus spelen we dan onze thuiswedstrijd en dat thuisvoordeel hebben we nodig. De eerste wedstrijd op 25 juni j.l., “an den andere kant van ut kanaal”, hebben we jammer genoeg niet kunnen winnen. We liggen achter mensen! Vandaag starten we dus met 674 slagen en de Swinkelsche met 643 .

Dat is te doen, dacht ik en ook hard nodig want na de verliespartijen in 2017 en 2018 willen we nu de trofee wel eens in Heusden houden. In ieder geval: vandaag werk aan de winkel!

Zoals gezegd: een populaire activiteit en dus ook nu weer een volledige bezetting dus met ca. 84 ‘Woold- en Swinkelsche’ golfers, verdeeld over de twee lussen van 9 holes op de Vier Eijckenbaan. U leest het goed: 84 deelnemers, althans daar gingen we vanuit, maar daarover later.

Enfin, om 16.30 uur is er het welkomstwoord van Martien Verdonschot voor alle deelnemers en belangstellenden namens het organiserende Weco-team (Frans dus en Martien Verdonschot. Daarna volgt de speluitleg. In het kort: 2 teams per flight (1 x het Woold en 1 x de Swinkelsche). Spelvorm Texas Scramble (3/4SF) NQ. Verder: de longest op de holes 2 en 18; de neary op de holes 8 en 17.). Op de scorekaarten: score per teamlid vermelden. Computer bepaalt het beste stableford- resultaat per team.
En verder i.v.m. de slagen-telling voor het verenigingsresultaat: altiid uitholen
Even later vertrekken alle teams naar hun starthole om daar om 16.30 uur de eerste bal te slaan.

En gezellig werd het, ondanks de tropische temperaturen onderweg maar óók met de wetenschap dat de ronde ook dit keer beperkt wordt tot negen holes Een golfmiddag/avond dus met erg gezellige “buren” van de “Swinkelsche”. Iedereen doet zijn uiterste best maar dan wel in een sfeervolle ambiance’. Ook na de wedstrijd en die duurt natuurlijk wel iets langer dan normaal, zo rond de klok van 20.30 uur, is de stemming opperbest. Bij de ‘borrel’, de soep en het voortreffelijke hoofdgerecht (koks en bedienend personeel: perfect en zeer smaakvol!) blijft het nog uren erg prettig vertoeven. Ik denk zeker een reden voor iedereen om ook volgend jaar weer van de partij te zijn.

En dan de uitslagen, gepresenteerd door Frans en Martien.

Allereerst de dagprijzen:
2de prijs: team Maria Dekkers en Ger Raijmakers ( 30 SF punten).
1ste prijs en dus de dagwinnaars: Anneke Wolters en Patrick van Rulo met eveneens 30 SF punten.

Longest: Dames: Inge Dorrepaal (hole 2) en Els Vestjens (hole 18).
Longest: Heren: Stein Sanders (hole 2) en Sjaak Leenders (hole 18).
Neary: Dames: Mia van de Beerendonk (hole 8) en Toos Leenen (hole 17)
Neary: Heren: Ger Raijmakers (hole 8) en Harry Peeters (hole 17)

Ja, lieve mensen, so far so good!
en dan nu de uitslag voor de begeerde “Kanaaltrofee” jaar 2019.
Vandaag: het Woold 709 slagen de Swinkelsche 777
Proficiat “het Woold” voor vandaag; het is genoeg! We winnen deze keer.! Hoera!! 

Totaal over de twee wedstrijden en winnaar van de trofee 2019:
1ste plaats: Het Woold met 1.383 slagen
2de plaats: de Swinkelsche met 1.420 slagen.

P.S. De volledige uitslagen: zie elders op de site.
Alle prijswinnaars: van harte proficiat natuurlijk!!

Tot slot zijn er dankwoorden voor deze bijzonder gezellige middag/avond van Frans Renette en, last but not least, Francien Leenen namens de gasten uit Someren: “Frans en Martien bedankt voor deze leuke middag/avond. Het was perfect, we hebben erg genoten.

Tja en dan de E-mail van Frans Renette vandaag woensdag 28 augustus! Er is een (begrijpelijke) fout gemaakt bij de telling van het aantal slagen. Het Woold heeft op lus 2 niet met 11 maar door afzeggingen met slechts 9 teams gespeeld. Met 4 personen minder dus.
En dat verdient natuurlijk een sportieve correctie. Bij deze dus!

Herrekening door Frans en Martien, in goed overleg met Francien Leenen en Marleen Strauss van de Swinkelsche, levert het volgende dagresultaat in slagen op: De Swinkelsche : 742 slagen; Het Woold: 745

Totaal resultaat over 2 wedstrijden:
De Swinkelsche : 1.385 slagen en een welverdiende eerste plaats! Profiat met de trofee! Het Woold: 1.419 slagen en dus wederom eervol tweede!! Helaas Woold-golfers: ‘efkus blij geweest. We pakken den beker gewoon weer in. Hij gi naar Summere en daar halen we hem volgend jaar wir op’.

Jan Beenker: dank voor de foto’s
Graag vol goede moed naar het volgende jaar bij de zesde editie.

PF-PR/Cie