Golfen op de Efteling, maar geen hitte- golf…

Efteling Golfpark VoetenJa, het was heet eind augustus. Maar in de nacht van woensdag op donderdag 29 augustus had het geregend en zodoende was de temperatuur op de banen van de Efteling gedaald naar normale waarden.We waren met 53 golfers en konden om 10 uur starten op hole 1 en 10. Zodoende was iedereen binnen een uur aan de slag. Och, als het weer mooi is en er is weinig wind, wat kan er dan nog fout gaan? 

Het beste lot trof Sjef. Als vegetariër werd hij in de baan getrakteerd op yoghurt met een fruithapje, terwijl de gewone carnivoren het deden met een worstenbroodje. Na 18 holes controleerde onze arbiter Jos Hendriks alle kaarten en konden we op het terras lekker nagenieten. Vooral de grote glazen Franciscaner vielen daarbij op.

Dit keer was er plateservice op het terras met de gebruikelijke saté met kroepoek, atjar en puntzakken met frites. Heel gewoon en toch lekker.

Dan komen hier de resultaten:

De neary was voor Jac Peters
De longest drive heren was voor Ton Leenen en bij de dames voor Mieke van den Heuvel.
Het klassement voor de heren:
1. Piet Hellenbrand met 39 punten
2. Sjef Sanders met 37 punten
3. Her Knapen met 33 punten
 
Het klassement voor de dames:
1. Ellie van Doorn met 32 punten
2. Truus Kooiman met 31 punten
3. Lenie Augustinus met 27 punten
 
Het volgende – en laatste uitstapje van dit jaar – gaat naar Golfbaan Moyland  International (d) op woensdag 9 oktober 2019.