Romantiek

romantiek 360Zondagmorgen, 7.45 uur. Ik zit aan mijn ontbijt en bij het naar buiten staren zie ik 2 koolmeesjes met elkaar in de weer. Vrolijk kwetterend vindt daar een spel van aantrekken, afstoten en spelen plaats. Is dit de start van een mooie romance?

Ik kus mijn lief een mooie dag toe en vertrek naar Overbrug, de baan waar we vandaag moeten spelen. Het is slechts 3°C, maar het zonnetje schijnt al aardig.

Onderweg passeert een sportieve knalgele cabriolet mij, met open dak en inclusief een stoer heerschap. Ik bedenk me dat hij vast indruk wil gaan maken op een mooie dame.
Ik zie een mijnheer en mevrouw hun hond uitlaten. Hij pakt haar hand vast en zegt iets tegen haar. Koket ondeugend glimlachend kijkt zij hem aan. Een mooi moment.
In een wei liggen de schapen in het zonnetje lekker tegen elkaar aan, een knus tafereeltje. Het ziet er zo warm vredig liefdevol uit, ik zou er zo tussen willen liggen.

Ik draai het Verliefd Laantje in, de straat waar Golfclub Overbrug gehuisvest is. Het doet me denken aan verhalen van mijn vader uit zijn jeugd. Het Verliefd Laantje, waar je je eerste schreden op het liefdespad zette. Daar waar je je meisje mee naar toe nam voor een wandelingetje. Een pad geflankeerd door oude bomen, volop vogelgekwetter, niet zichtbaar voor de openbare weg en rust uitstralend. Een prachtige plek om schijnbaar ongemerkt haar aan te raken en hopend op een eerste zoen. Is zij net zo zenuwachtig als hij?

De dames van Overbrug staan ons al op te wachten. Met koffie, thee en iets lekkers. Klaar om deze dag voor ons in goede banen te leiden. Ze dragen allen een rode trui, dat past in deze omgeving; de kleur van de liefde.

Tijdens het spelen ontwaar ik een eendenkoppel lopend over de baan. 4 jonkies waggelen achter hun ouders aan. Kennelijk hebben de oudjes hun intiem momentje rond het Verliefd Laantje al vroeg in de lente ervaren.

Aan het begin van de avond zijn we deelgenoot van de spannende ontknoping van de Masters in Augusta Amerika. Het nodigt de golfdames uit om te gaan staan en keurig op een rijtje de verrichtingen van mijnheer Tiger Woods te volgen. Sommige geven uiting aan een wens om met Tiger wel een beschuitje te willen eten. En stiekem verdenk ik een enkeling ervan dat sommige fantasieën over het Tigersamenzijn nog wel iets verder gaan dan Bolletje………..

Een man die op zo’n indrukwekkende wijze zijn lichamelijke, psychische, emotionele, relationele, sportieve, commerciële, seksuele, verslavings- en sociale problemen weet te verwerken en om te zetten naar deze comeback, maakt indruk. De dames hebben daar voelbaar een zwak voor. Het duurt even voordat hij zijn mooie witte tanden helemaal ontbloot in de gigantische ontlading na het behalen van de overwinning. Alle golfdames slikken een traantje weg als hij zijn kinderen en moeder omarmt in een veelzeggende hug. Daar hadden zij ook wel willen staan, slik.

Ik rijd naar huis om samen met mijn lief nog een glaasje te drinken. We nemen de dag nog eens met alle liefde en plezier door.
Pas dan begrijp ik alle beelden van vandaag. Ik realiseer me… vandaag is het de dag van de romantiek.

Namens dames 1Marij Coolen

PS. We hebben gelijk gespeeld; 9-9. En bezetten momenteel de 2e plaats in de ranking van onze poule. Nog 2 wedstrijden te gaan.