Gerommel op de Dommel?

heren 1 senioren 360Eindelijk aan de bak. Terwijl de zondagcompetitie al eerder was gestart werden de senioren afgelopen vrijdag (12.04) ook losgelaten.

Wij, Heren 1 senioren 18 holes, mochten naar De Dommel in Sint Michelsgestel, een baan en een vereniging met een lange historie. De geur van sigaren leek nog in het clubhuis te hangen, al kan het ook de openhaard geweest zijn die rustig knetterde.  De baan lag er niet geweldig bij. De warme zomer van het afgelopen jaar heeft veel schade aangericht. Met name de fairways toonden veel, kale harde plekken waardoor het moeilijk spelen was.

De technische vaardigheden opgedaan tijdens de vele trainingen afgelopen winter en bijgeschaafd door Nick in een serie extra trainingen op de vroege zondagmorgen konden onvoldoende op het beperkt aanwezige gras worden gelegd. De tegenstander rook kansen en beet zich vast in de wedstrijd zoals De Graafschap in PSV.

Maar waar PSV De Jong heeft voor goals op het laatste moment hadden wij Louis en Albert voor extra punten op het beslissende moment en konden we het glas heffend een 14-8 laten noteren. Uiteindelijk geen gerommel op De Dommel. De kop is eraf en komende vrijdag wacht Crossmoor 1 op de baan van Landgoed Nieuwkerk in Goirle, volgens Leading Courses behorend tot de mooiste 9 holes banen van Nederland.

Theo Lankhorst