De (Woeste) Kop is er af

NGF team2De eerste wedstrijd (12 april) van Team 2 Heren Senioren 18 holes zit er op. Al vroeg in de morgen vertrokken we via Antwerpen naar het Zeeuwse Axel. Golfvereniging De Woeste Kop was onze gastheer. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen en voorzien van koffie en de traditionele Zeeuwse bolus. De wedstrijdleiding lichtte ons al snel in over de slechte conditie van de baan: veel kale, harde plekken op de fairways. Hierdoor was het toegestaan om de bal te plaatsen op een plekje gras in de buurt (15 cm) en bij grote kale plekken zo nodig enkele meters verder. De warme zomer van 2018 had zijn sporen achtergelaten. En het resultaat was nog slechter geworden omdat het sproeiwater brak bleek te zijn. De baan zag er verder fraai uit en had een parkachtig karakter.

 

En dan de wedstrijd. Onze tegenstander was Golfclub Capelle aan de IJssel. We waren super gemotiveerd na de lange reis en ook al omdat we noodgedwongen vier dagen voor de wedstrijd iemand moesten inhuren als invaller (dit werd Sjef Sanders). Pas in de middag voor de wedstrijd bleek er nog een invaller nodig te zijn en dat werd Wim Curvers . Na afloop konden we de uitslag 18-4 laten noteren en toasten op onze eerste overwinning. En ook het glas heffen op de voortreffelijke prestaties van onze invallers Sjef en Wim. Zij wisten beiden de singles te winnen en daarna ook nog de gezamenlijk gespeelde Greensome.

Na een top maaltijd in het restaurant Topz keerden we tevreden huiswaarts. Komende week worden we ontvangen door Golfclub Crossmoor in Weert en is onze tegenstander het team van de Woeste Kop.

Jos Hendriks