Gefeliciteerd!

boreas 2Hij kookte vorig jaar de sterren van de hemel op Het Woold.

Nico en Sonja Boreas van harte gefeliciteerd met twee Michelinsterren voor restaurant Sabero in Roermond namens het hele team van Het Woold!

PAR-3 wedstrijd: Ook in de winter is golfen gezellig:

Par3 weekend december 2018 800

Warme kleren aan en goede gemutst op naar het Woold, onze golfbaan, voor det PAR-3 wedstrijd. Dit houdt in een 9 holes (Q) wedstrijd op de uitdagende PAR3 baan van het Woold. Verder is er de mogelijkheid voorafgaand aan deze wedstrijd, tegen een gereduceerd tarief, een groepsles te volgen.

Speciaal voor de “vrienden van het Woold” wordt deze activiteit elke maand georganiseerd door de pro’s Nick en Stijn van het opleidingsteam van golfopleiding Rob Mouwen. 

Lees meer

Uitwerking golfvraag van de maand

golfregels 360De laatste golfregelvraag van 2018 ging over de toestand van de baan in het najaar en door uitgevoerde werkzaamheden. De regels van 2018 waren van toepassing. Riet van Grotel is maandwinnaar geworden.

Onderstaand de vraag en de uitwerking….

Geef aan welke uitspraken bij de foto’s 1 t/m 4 volgens de golfregels juist zijn. De foto’s betreffen situaties op de Vier Eijckenbaan.

Lees meer

Herfsttoernooi

herfsttoernooi 360Ieder seizoen heeft zo zijn charme. Golfen in de winter of herfst is niet te vergelijken met een zomerse ronde bij 25 graden. Maar daardoor niet minder. Wie een golfbal moet gaan zoeken in het bos onder de bladeren heeft een probleem, maar wordt gecompenseerd door de enorme kleurenvariaties van de bladeren aan de bomen. Genieten dus….

En je kunt natuurlijk ook het nuttige met het aangename combineren. Je gaat golfen en daarna in stemming evalueren met een herfstbockbiertje en heerlijke wildsoep.

Lees meer

Zonnige herfstgolf op het Rijk van Nijmegen

RijkNijmegen 3680Het kan gewoon niet op dit jaar. Ga je als organisator van golfuitstapjes met de nodige watervrees in op een aanbod van Het Rijk, blijkt het op de bewuste woensdag 14 november de hele dag zonnig!  Er zijn echt geen worsten afgeleverd geen bedevaart uitgelopen en geen kaarsen gebrand en toch was het prachtig weer. Wel zou de zon al om 10 voor vijf onder gaan. De organisator kent de snelheid van de 4 persoons flights en had alvast bedacht om iedereen van rood te laten afslaan. We sloegen om precies 10.00 u. op hole 1 en 10 af, met na 9 holes een beker soep bij het Marchalhuisje.  De laatste flight kwam pas om vijf uur binnen, waarna de duisternis snel viel. Niks geks gebeurd, zover uw verslaggever weet. Jan, Jan en Jos namen de kaarten onder de loep en kwamen na de creatieve avondschotel (zelf een hamburger versieren met aardappelwedges, uienringen, sla en allerlei sauzen) tot de volgende resultaten:

Lees meer

Baanverbeteringen op holes 12 en 8

hole 12 1200In de wintermaanden wordt traditioneel ‘groot onderhoud’ gepleegd aan de golfbanen op Het Woold. Afgelopen jaar werden de holes negen, tien en elf verbeterd. Ook dit jaar worden er weer diverse wijzigingen doorgevoerd.

Dit keer ligt de focus op het verbeteren van de holes 8 en 12. Baancommissie, greenkeepers en overige ‘uitvoerders’ gaan er alles aan doen om voor u de overlast tot een minimum te beperken.

Wat gaat er dan precies veranderen?

Lees meer

Masterclinic Golfer van het Jaar

masterclinic001 964Op zaterdag 3 november 2018 is op Het Woold de jaarlijkse Masterclinic gehouden. Dit is een clinic voor alle clinicwinnaars van 2018, die gaan strijden om de titel’ Masterclinic Golfer van het Jaar’.

Lees meer

Gefeliciteerd!

geslaagd 900De meeste deelnemers waren zenuwachtig afgelopen weekend. Zenuwachtig voor het GVB examen van de maand november. Met een flink aantal deelnemers. Zaterdagmiddag was het feest. Nederland is maar liefst 21 GVB’ers rijker. Gefeliciteerd allemaal!

Wildavond VOL gereserveerd!

wildgerecht 001Wildliefhebbers gaan hun hart ophalen tijdens de jaarlijkse wildavond in Golfrestaurant Volentieri. Op zaterdag 16 november zijn zij van harte welkom vanaf 19.00 uur voor een fantastische wildavond met diverse amuses en een heerlijk vijf-gangen-wilddiner.

Laat u de hele avond verrassen door de culinaire creaties van onze chef, voor € 42,50 per persoon (excl. drank).

Veranderingen  Handicapsysteem

scorecard001Met onmiddellijke ingang is er aanntal veranderingen doorgevoerd aan het handicap registratiesysteem dat we op het Woold gebruiken. Onderstaand geven we u een uitleg van de belangrijkste veranderingen.

Wat verandert  er:

Vooraf registratie en invoeren scorekaart

Lees meer