Openingswedstrijd zomerseizoen 2019

patrick 001

Zondag 17 maart, het warm lentezonnetje van vorig jaar is slechts sporadisch te bespeuren. Neen, vandaag hebben we te maken met overwegend dikke wolkenluchten en een enkele hagelbui. Nog geen lente dus maar ach, niet klagen, het is overwegend droog en daar zullen we het vandaag toch mee moeten doen.

Ieder jaar opnieuw verheug ik me, en met mij vele anderen, op de openingswedstrijd van het nieuwe zomerseizoen, georganiseerd door de EVCO van onze vereniging. Natuurlijk heeft u de wervende tekst al kunnen lezen op de website: de editie van dit jaar is speciaal! “Een dag met een Iers tintje”! Vandaag St. Patricksday in Ierland.

Een mooie gelegenheid dus om de golfminnende Nederlandse zuiderling eens kennis te laten maken met de sfeer, de muziek, de gerechten en drankjes van dit land. Gelukkig maar, dit jaar is de belangstelling weer groter dan vorig jaar. Ditmaal 71 deelnemers (18 flights) voor de Vier Eijckenbaan en 6 aanmeldingen voor de Gezandebaan. Voor de Vier Eijckenbaan is de wisseltrofee, behorende bij de titel “Starter van het jaar”, weer beschikbaar en deze zal dit jaar verdedigd worden door de winnares van 2018 Ingeborg Wullink.

Om half twee luisteren we naar het welkomstwoord en de korte toespraak van voorzitter Harry Span. Hij wenst alle deelnemers een bijzonder prettig golfdag toe en ook nu weer een mooi en sportief 2019. “Vandaag inderdaad St. Patricksday op het Woold, zelfs het weer is vandaag Iers”! 

Daarna is het woord aan EVCO-voorzitter Bart Nelissen met een welkomstwoord en een korte briefing voor de wedstrijd van vandaag. Allereerst de spelvorm: Stableford individueel met handicapverrekening, NQ. In tegenstelling tot de aankondiging zijn vandaag de winterregels nog van toepassing. De neary vind je vandaag op hole 8 en de neary to the line op hole 13.  En dan, als iedere flight naar de starthole vetrokken is, klinkt om 13.00 uur het startsignaal. De strijd om de titel “Starter van het jaar” met bijbehorende wisseltrofee is begonnen. De zes deelnemers voor de Gezandebaan starten enige tijd later voor hun 2 x 9 holes-wedstrijd.

Laat in de namiddag is het, na terugkomst van alle flights, weer eens gezellige druk op het thuishonk. Natuurlijk wordt er nageborreld en druk nagepraat over de golfervaringen van deze zondagmiddag met op de achtergrond sfeervolle Ierse volksmuziek. Na geruime tijd volgt dan de prijsuitreiking van deze zeer geslaagde golfdag.

Evco team, Treesje van de Moosdijk, Ria Dijkers en Bart Nelissen: dank voor de organisatie en de “catering” in “het glazen huis” (the glass House) met een gevulde Ierse pye, oesters en een glas onvolprezen Guiness bier.

De foto’s van deze openingswedstrijd zijn gemaakt door Jan Beenker. U vindt ze HIER

De prijswinnaars:

Gezandebaan:

Neary: Willem Cornelissen; Neary to the line: André van Asten. Winnaar: Piet Slegers met 35 SF-punten.

Vier Eijckenbaan:

Neary: Stephan Langedijk; Neary to the line: Jan van Grotel. 1e prijs 18 holes Vier Eijckenbaan en winnaar van de wedstrijd en daardoor  “Starter van het jaar”: Floris Zoetmulder met maar liefst 45 Stablefordpunten!  2e prijs: Erwin Kamp met 39 Stablefordpunten. 3de prijs: Lars van Rossum met 35 Stablefordpunten.

Alle winnaars: uiteraard van harte proficiat. Wat een start in het nieuwe seizoen, nietwaar? P.S. De volledige uitslagenlijst kunt u elders op de website nazien!

Na het dankwoord voor de organisatie van winnaar Floris Zoetmulder, volgt dan de “afsluiter” van voorzitter Bart, niet nadat hij aandacht heeft gevraagd voor het volgende EVCO evenement: het “Vroege Vogeltoenooi “op Hemelvaartsdag. Na afloop genieten nog velen van een voortreffelijk driegangendiner met de nodige glaasjes. Uiteraard weer uitstekend verzorgd door onze koks en bedienend personeel.

U ziet het, het is weer lente en Het Woold bruist weer als vanouds! Volgend jaar ook meedoen? Twijfel niet, het is de moeite waard.

P.S. Sophia van Eijk en Jan Beenker: dank voor de foto’s. EVCO commissie: dank voor jullie inzet en de uitstekende organisatie.

Pr/Cie
Peter Fransen