NIET onder een boom en administratie

dames 1 003 360Ondertussen speelt dames 1 van het Woold een jaartje of 4 competitie.

En echt waar, daar maak je van alles mee. Je ontmoet nieuwe mensen en leert veel over het golfspel.
Gaandeweg de jaren worden we meer bedreven in het lezen van de verschillende banen en het verbeteren van ons coursemanagement. Daar doen we ook van alles voor.

We trainen de hele winter door, we gaan op zoek naar de handicaps van onze tegenstanders, we maken een ‘tactische’ opstelling voor de wedstrijd, we gaan voorspelen, we stellen een teamapp in, we bepalen of we een rokje aan doen tijdens de wedstrijd en drinken op tijd een chardonneeeeetje.

 

Dat voorspelen is ook nog wel een dingetje. Dit jaar zijn we door onze captain bestookt met boekjes, waarin je op moet schrijven hoe we de verschillende holes gaan spelen. Je noteert met welke club je afslaat, in welke richting je gaat spelen, of je de vlag wel of niet aan kunt vallen, welke hindernissen je moet omzeilen, hoe de greens lopen, of de wind een rol speelt, etc. In heel de wereld wordt geklaagd dat we zo’n grote administratieve last hebben met zijn allen en ons golfteam krijgt er gewoon weer een administratie bij.

Echter……je hebt niet alles in de hand. In de allereerste golfcompetitie hebben we misschien wel de basis gelegd voor alles wat we nu van het golfspel weten. Die eerste golfervaringen hebben (op mij in ieder geval) de meeste indruk gemaakt.

Zo stond ik ooit bij de afslag van hole 1. In de verste verte geen hindernis te bekennen op deze hole. Op 1 boom na, die stond fier en trost te wezen ergens aan de rand van de fairway. Onze strategie: “NIET ONDER DE BOOM!!!!!!” U begrijpt het al. Waar verdwijnt de bal na de eerste afslag? Juist……..precies op een onmogelijk plekje op die ene vierkante meter onder die boom. Sindsdien is het mantra in ons team ”NIET ONDER DE BOOM!”

Staan we afgelopen zondag op een goed verzorgde golfbaan Haverleij in den Bosch. Ik zie tot mijn schrik dat er op hole 1 twee rijen van 30 bomen staan aan elke kant van de fairway. PFFFFFFFF, als dat maar goed gaat komen. Je kunt 300 x geregistreerd, genoteerd, in een administratiesysteem opgenomen hebben dat je NIET ONDER EEN BOOM moet spelen, maar in het verleden opgeschreven notities bieden geen enkele garantie in het heden.

Het is helemaal goed gekomen. Voor het eerst sinds wij competitie spelen kunnen we meedoen om het kampioenschap. We hebben met 10-8 gewonnen van een van onze sterke concurrenten!

Namens dames 1
Marij Coolen