Lintje voor Jo Wijnen

jowijnen360Woensdag bereikte ons het blijde bericht dat Jo Wijnen, lid van GV Het Woold een lintje heeft gekregen. En waarvoor dat leest u op onderstaande tekst die we overnamen van Siris. Jo van Harte namens alle leden van Het Woold! 

Jo Wijnen (73) uit Someren heeft op woensdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau gekregen.

Burgemeester Alfred Veltman speldde Jo de versierselen op tijdens de lintjesregen in het gemeentehuis in Someren.

Jo heeft zich op verschillende gebieden verdienstelijk gemaakt voor Someren. Vooral zijn inzet voor Muziekvereniging Somerens Lust, waar hij al zestig jaar lid van is, wordt zeer gewaardeerd. Hierom is Jo ook tot erelid benoemd bij de vereniging. Ook het Seniorenorkest Groot-Someren kan altijd op hem rekenen.

 

Een opsomming van zijn verdiensten:

Sinds 1975: Vrijwilliger en bestuurslid (1975-2002) van Muziekvereniging Somerens Lust. Jo Wijnen was van 1975 tot 1987 tamboermaître en contactpersoon van het tamboerkorps. Verder was hij coördinator van opleidingen en lid van de opleidingscommissie en nu is hij vooral nog lid van de commissie ‘Somerens Rust’ waar hij meehelpt bij het organiseren van concerten en feestavonden.

Sinds 2004: Actief- en bestuurslid van het Seniorenorkest Groot-Someren. Jo is verantwoordelijk voor de pr-commissie en de muziekcommissie. Hij vervangt de dirigent bij afwezigheid en coördineert het vervoer van de instrumenten van de slagwerkgroep.

Sinds 2007: Vrijwilliger bij Museum Klok & Peel in Asten. Jo is gastheer en receptiemedewerker.

Van 2003-2012: Vrijwilliger bij de VVV Someren. Jo Wijnen ondersteunde de verbouwing van het VVV-agentschap en adviseerde toeristen.

Bron tekst en foto’s: Siris