Morgenstond heeft goud in de mond

vroegevogels001 1200Hemelvaartsdag, zes uur in de ochtend, Het Woold en omstreken zijn gehuld in een lichte ochtendnevel. Fluitende vogels alom. Een signaal dat het een uitzonderlijk mooie dag gaat worden. De weersvoorspellingen zijn geweldig. Zon en een dagtemperatuur boven de 25 graden in het verschiet. 

Normaal is de parkeerplaats nog leeg op een enkele vroege vogel en greenkeeper na, maar niet vandaag. De parkeerplaats staat behoorlijk vol. De drivingrange is goed bezet en in het restaurant wordt al volop koffie geserveerd.

Want met Hemelvaart staat al jaren het door de EVCO georganiseerde Vroege-Vogeltoernooi op het programma.  

vroegevoegls003

Na een briefing in flights van vier personen de baan in. De tweede lus spelen en allemaal tegelijk starten. Naarmate het spel vordert verdwijnt alsof dat zo hoort ook de laatste ochtendsluier en wordt het fantastisch golfweer. De rondes worden gelopen, en rond haf tien komen de deelnemers terug in Volentieri waar buiten een uitgebreid ontbijtbuffet wacht. En dat buffet laat zich prima smaken. 

vroege vogels 002De winnaars

Team 4, bestaande uit Jan van Grotel en Nelly Gerrits deed het beter dan alle anderen en won met een score van 18 punten, op de voet gevolgd door Maria van der Loo en Bert van den Boer. 

Birdies

Luca van de Coevering en Frank Mouwen hadden ook wat te vieren. Beiden sloegen een birdie op hole 14. 

 Er werd nog lang nagetafeld op het zonovergoten terras van Volentieri. Op naar volgend jaar! U kunt de volledige uitslag nalezen in E-golf.