Kent u de betekenis van promoveren?

dames 1 promotieNGF competitie 2019, we zijn ingedeeld in de eerste klasse van de 27 holes dames, poule D208. Dat is de rangorde waar we op 31 maart starten op de Eindhovensche.  We zijn nu bijna 2 maanden verder en we hebben een hoger niveau in de rangorde bereikt
(= promoveren).

Volgend jaar spelen we wel in de categorie 27 holes dames, daar verandert niets aan. In welke poule we dan spelen? Mogelijk poule D201. Maar wat kan ons het schelen? Wat ertoe doet is dat wij opklimmen (=promoveren) naar de HOOFDKLASSE.

 

Afgelopen zondag op de mooie (maar lange) baan van Bleijenbeek hebben we de dames van de Hoge Kleij verslagen met maar liefst 13-5. Met dit resultaat gaan we over naar een hogere klasse (=promoveren). Na de dubbels in de ochtend zijn we vol verbazing als we met de lunch al met 4-2 voorstaan. De stemming zit er goed in en we beginnen zo langzamerhand te geloven dat promotie erin zit.

We verhogen onszelf (=promoveren) naar een betere staat van golfkwaliteiten. Nog langere afslagen, nog minder afzwaaiers, nog elegantere swings, nog preciezere approaches, een aantal putts van meer dan 3 meter recht in het holletje, beter coursemanagement, minder nervositeit, meer daadkracht…

Je zou bijna denken dat we de doktersgraad bereiken (=promoveren), maar dat gaat echt te ver. Dat is alleen voor heeeeeuuuuuule slimme mensen en daar zijn wij iets te bescheiden voor.

Maar in de middag winnen we 4 van de 6 singles en squaren we er 1. Meer dan voldoende om de promotie (=promoveren) met zijn allen te vieren.

We klimmen op (= promoveren) en dat is te zien aan onze lagere exact handicaps in vergelijking met vorig jaar. Het gaat met kleine stapjes, maar we hebben steeds minder slagen nodig om onze rondjes te lopen. Dat betekent echter niet dat we een betere functie krijgen (=promoveren) in ons team. Nee, de bedoeling is dat we met beide benen op de grond blijven staan en dat we niet naast onze schoenen gaan lopen van verwaandheid of arrogantie.

Niemand wordt bevorderd (=promoveren) naar een hogere functie. Het blijft zoals het is; Marjolein blijft captain, Karin blijft de analyses doen, Yvonne is een prima penningmeester, Mieke blijft de rustigste van ons allemaal, Wilma bereidt ook volgend jaar de trainingen voor, Gré blijft de spelregels uitleggen aan ons en ik…….ja ik mag een hele hoop onzin op blijven schrijven.

Graag tot volgend jaar.

Namens dames 1,
Marij Coolen