Gré Peeters en Marcel van den Eijnde Astens Golfkampioen

winnaars agk mannenWat hebben Tiger Woods en Marcel van den Eijnde gemeen? Dat weten alleen de 90 deelnemers aan het Open Astens Golfkampioenschap dat gisteren voor de 18e keer gespeeld werd op de Vier Eijckenbaan van Het Woold.

Het was de vierde keer dat het kampioenschap ‘open’ was en dus ook deelnemers van buiten Asten konden zich inschrijven. Zij konden echter geen aanspraak maken op de titel Golfkampioen van Asten, dat kunnen alleen de dame en heer die uit Asten komen en hun golfronde in het minst aantal slagen voltooien.

Ging het dan alleen om strokes? Nee, er werd ook een stableford-wedstrijd afgewerkt in twee klassen (0-16 en >16). Een neary op hole 14 en de longest op hole 18. En daarnaast streed een flink gedeelte van de deelnemers om de titel Texas Scramble Kampioen van Asten.

agk jury

Kortom, volle bak, een volle baan en fantastische weersomstandigheden, ook dat is de afgelopen jaren wel eens anders geweest.

De deelnemers meldden zich laat in de ochtend bij de wedstrijdcommissie. Een wat drinken en dan lekker genieten van het uitgebreide lunchbuffet. Even inslaan op de drivingrange, wat chippen, de putts en rol van de greens testen op een van de putting-greens, nog wat drinken en naar de toegewezen starthole. Om 14.00 uur start de wedstrijd.

agk terras

Tijdens de briefing werden diverse tips gegeven voor een vlotte doorstroming. En die hadden effect. De meeste deelnemers kwamen in vergelijking tot voorgaande edities vroeger binnen. En dat ondanks de uitgebreide baancatering waarom het Woold bekend staat en die ook dit jaar weer dik in orde was.

Wat drinken, kaarten inleveren, scores invoeren, even douchen, soms in het clubhuis, soms even vlug naar huis. En dan snel weer terug voor het programma dat nog volgde. In de loop van de avond werd de uitslag bekend gemaakt.

De golfkampioenen van Asten

winnaars agk damesBij de dames won Gré Peeters in 89 slagen. Zij is het komende jaar Golfkampioen van Asten. Karin Strijbosch werd tweede en Wilma van Dongen completeerde het erepodium als derde.

Bij de heren werd Marcel van den Eijnde met overmacht eerste. Hij is golfkampioen van Asten na het voltooien van een ronde in 81 slagen. Maarten van Dongen tweede met 90 slagen, Tjecco van de Coevering derde met 93 slagen.

Het was van de 18 edities van het AGK de zesde keer dat Marcel van den Eijnde een golfkampioenschap van Asten op zijn naam schreef. De laatste keer was al een tijdje gelden. En daarmee is ook de overeenkomst met Woods duidelijk. Die had ook even een paar jaar nodig voor een comeback, maar ook die kwam er en hoe…

Stableford/TS

Bij de stableford competitie won Marij Coolen in de klasse 0-16, en Mieke Bloemink in de klasse 16.1-36. Bij de Texas Scramble wedstrijd wonnen Jeroen en Marco Andriessen. Laurens en Raoul van Thiel werden tweede, Uwe Feldner en Maud Vliegen eindigden als derde.

winnaars ts

Er werd na de uitslag nog driftig door geanalyseerd, gewikt, gewogen en gepraat. Het bleef nog lang gezellig en we kijken wederom terug op een zeer geslaagd evenement.

Bedankt

Een Open Golfkampioenschap organiseren is een hele klus. Het organisatiecomité had ook dit jaar de zaken weer prima voor elkaar. Bedankt. Ook dank aan de greenkeepers en het bedienend personeel van Volentieri dat ervoor zorgde dat we in het clubhuis, maar ook in de baan niets te kort kwamen.

agk putting green

We bedanken onze jaarlijkse trouwe sponsoren. Larco uit Someren, ESL Natuursteen uit Deurne, Bidfood uit Helmond, de VDL-groep, Het Wijnhuis uit Deurne en Celeste Tuinmeubelen uit Leende. Zij zorgden ervoor dat we met zijn allen een heerlijke dag beleefden.

Nogmaals bedankt en graag tot volgend jaar!