Kanaalderby 2017

kanaal 001Dit jaar de derde editie en eigenlijk al direct een van de meest populaire activiteiten van onze golfvereniging: de jaarlijkse wedstrijden tussen ons “het Woold” en “de Swinkelsche” uit het naburige Someren. “Ge wit wel, tigge die lui an den andere kant van ut kanaal”.

Dinsdag 13 juni was het dan zover: dit jaar eerst de uitwedstrijd op de “Swinkelsche” golfbaan. Later dit jaar, op dinsdag 5 september, volgt dan de thuiswedstrijd op de Vier Eyckenbaan van het Woold.

 

En ook nu weer was de belangstelling en daarmee het aantal inschrijvingen, weer bijzonder groot. Liefst 88 deelnemers waren gisterenmiddag present bij het clubhuis van onze buren aan de Maarheezerdijk in Someren. (42 van de Swinkelse en liefst 46 van “Het Woold”.) Ook nu weer: meer inschrijvingen dan het maximaal mogelijk aantal deelnemers. Wees er dus volgend jaar snel bij!
88 deelnemers dus, verdeeld over de twee lussen van 9 holes op de “Swinkelsche” (holes 1-9 en 10-18).

kanaal 002Enfin, om ca. 16.15 uur is er het welkomstwoord voor alle deelnemers en belangstellenden van Cor Beerepoot namens het organiserende ‘Swinkelsche team’ (Cor dus en verder Marleen Strauss en Francien Leenen). Daarna volgt de speluitleg. Ik ga dit niet te uitgebreid beschrijven. In het kort dus: 2 teams per fligt (1 x het Woold en 1 x de Swinkelsche).
Spelvorm: FBBB; NQ; Stableford, Verder: de longest op de holes 6 en 15; de neary op de holes 9 en 12. Op de scorekaarten: score per teamlid vermelden. Computer bepaald beste stableford- resultaat per team.

In tegenstelling tot vorig jaar ditmaal geen shotgun-start maar per flight beurtelings starten op resp. hole 1 en hole 10, met een tijdspauze van 8 minuten. Eerste flights starten om 16.30 uur en de laatste om ca. 17.52 uur. Cor wenst iedereen een fijne wedstrijd toe met goede resultaten, vooral veel spelplezier en graag tot straks.

En gezellig wordt het ook nu weer.. Net als vorig jaar hebben we ook vandaag, weliswaar deels bewolkt, prachtig golfweer en dat verhoogt uiteraard het spelplezier enorm.

Een fijne golfmiddag dus met erg gezellige “buren” van de “Swinkelsche”.Verder doet iedereen zijn uiterste best maar dan wel in een sfeervolle en ontspannen ambiance.. Ook na de wedstrijd en die duurt natuurlijk wel iets langer dan normaal, zo rond de klok van 21.00 uur, is de stemming opperbest. Bij de ‘borrel’ en het smakelijke hoofdgerecht blijft het nog geruime tijd erg prettig vertoeven in het prachtige clubhuis. Ik denk ook zeker een reden voor iedereen om, na de return in september, ook volgend jaar weer van de partij te zijn.

Wellicht is het aan te bevelen om volgend jaar toch weer de “shotgun-start” in te voeren. Dit bevordert in belangrijke mate de spelsnelheid.

Ja, en dan de prijsuitreiking.

Allereerst de winnaars van vandaag

3e prijs: team Anneke Wolters en Frans Sijben (het Woold)
2de prijs: team Karin Prinsen en Hein van der Voort (Swinkelsche)
1ste prijs en dus de dagwinnaars: Adriaan Bloemen en Aris Bruin (Swinkelsche)

Longest: Dames: Francien Leenen en Karin Prinsen
Longest: Heren: Patrick van Rulo en Addy Tielen
Neary: Dames: Karen Strijbosch en Ann van de Cruijs
Neary: Heren: Gabriel Hage en Wim Mantel

Totaalscore 1ste ronde: Het Woold 330 SF punten en de Swinkelsche 345 SF punten.
U ziet het: alles is nog mogelijk !!

Alle prijswinnaars: van harte proficiat natuurlijk!!

Cor dankt daarna alle deelnemers voor hun bijdrage aan het slagen van dit evenement. Ook dank aan de baaneigenaren, Lieke Karsmakers en Sophia van Eijk (organisatie het Woold) voor de uiterst prettige samenwerking dit jaar en graag tot begin september..
Tot slot is er een dankwoord van Lieke Karsmakers voor deze fijne dag op de prachtige Swinkelsche , de prettige samenwerking en graag tot 5 september.

Het was inderdaad een erg prettige golfmiddag/avond ondanks de ongewenste uitloop. Gewoon een welverdiend applaus voor Cor Beerepoot, Marleen Strauss en Francien Leenen en graag tot ziens op “het Woold” later dit jaar.

Sophia van Eijk: dank voor de foto’s
Graag tot 5 september!!
En uiteraard ook: graag tot volgend jaar

Pr/Cie
Peter Fransen