Huldiging kampioensteams

Anders dan het weer deed vermoeden, (het regende zondagmiddag gestaag door) was het op Het Woold een drukte van belang. Dat had twee redenen. Allereerst werden in twee NGF-competities de speelrondes op Het Woold afgewerkt. De Woold-teams Heren-1 en Heren-2 fungeerden als gastheer. Vier ‘externe’ teams streden op de Vier Eijckenbaan met elkaar.

Maar er was nog een tweede reden. En die was dat maar liefst drie competititeams door het bestuur en GVR in het zonnetje gezet werden omdat ze kampioen werden in hun klasse. Dames-Senioren-1, Heren-1 en Heren-2 deden het beter dan alle anderen. Heren-2 werd zelfs voor het tweede opeenvolgende jaar kampioen. En daar moest even op gepaste wijze bij stilgestaan worden.

dames senioren 1 530

Dames-Senioren-1 startte onbevangen aan de competitie en fungeerde de eerste wedstrijd als gastvrouw. Daar zagen de leden van het team volgens captain Smulders ‘dat ze nog wel een kansje hadden’. En niets was minder waar. De dames gaven iedereen het nakijken en willen volgend jaar graag samen verder.

 

heren 2 530

Dat het ook dit jaar weer ergens over ging bewees Heren-2 door voor de tweede keer op rij kampioen te worden. Captain Bakens was trots op zijn team en stelde samen met zijn teamgenoten een ‘supertijd’ te hebben beleefd. En ook dit team gaat graag volgend jaar samen door.

heren 1 530

Heren-1 onderging dit jaar een verjonging en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Volgend jaar zal er worden uitgekomen in een hogere klasse en dat wordt behoorlijk spannend. De mix van jeugdig talent en ervaring heeft in ieder geval in 2015 zijn vruchten afgeworpen.

Woorden van dank

Behoudens de dankwoorden van Voorzitter Span die het gezelschap op kenmerkende vlotte wijze door de huldiging heenloodste, waren er ook de bedankjes van de teamcaptains en/of -speakers. Dank aan GVR voor de faciliteiten en memorabele en ongeëvenaarde ontvangsten van de competitieteams. Dank aan Rob en Edith voor de ondersteuning en genoten trainingen. Dank aan de supporters die ook de moeite namen om bij uitwedstrijden de teams aan te komen moedigen. Dank aan de greenkeepers voor het klaarmaken van de baan die er steeds perfect bij lag.  Dank aan Jan Looijmans die ervoor zorgde dat op de wedstrijddagen ‘s ochtends vroeg de puntjes bij banen en bunkers nog even op de I werden gezet. En dank aan de TC. Jan-Karel Jobse en Henk van Oosterhout zorgden samen voor een uiterst correct en vlot verloop van de competities namens Het Woold.

Jan-Karel Jobse meldde dat het karwei er nog niet op zit. Binnenkort start ook ons eerste jeugdteam en de verwachtingen zijn ook hier hoog gespannen. Wij houden u daarvan op de hoogte. Voor volgend jaar kan er wellicht een team worden toegevoegd. Maar eerst… bleef het nog lang gezellig druk in Volentieri…