Gré Peeters en Taylor Bidlot winnen Clubkampioenschap Matchplay 2022

Afgelopen weekend was een van de belangrijkste weekenden voor de leden van Golfvereniging het Woold, want na maar liefst 207 wedstrijden, stonden dit weekend de finale-wedstrijden gepland voor de clubkampioenschappen matchplay 2022.

Wie zouden de opvolgers worden van Marjolein van der Kruis en Rens Vendrig? 

Zaterdag werden de laatste voorselecties afgerond, waarna de de laatste acht kandidaten in vier wedstrijden gingen uitmaken wie er kampioen werd.

Dames

De finale bij de dames werd gespeeld door Gré Peeters en Karin Jobse. En die zijn aan elkaar gewaagd. Zozeer dat er extra holes gespeeld moesten worden, waarna Gré uiteindelijk na het spelen van extra zinderend spannende holes op een score van 1 up eindigde. 

Miranda Raaijmakers speelde zondag tegen Thea Hendrickx om de derde en vierde plaats bij de dames. Tot hole 10 hielden de dames elkaar mooi in evenwicht en stond het nog steeds ‘all square’. Op hole 11 nam Miranda de leiding en ging steeds beter spelen. De voorsprong werd groter en op hole 16 won ze met vier punten verschil en drie holes te spelen (4/3) de wedstrijd. Thea Hendrickx eindigde als vierde.

Heren

Maarten van Dongen speelde de finale tegen Taylor Bidlot. De laatste stond na vier holes al drie up. Waarna de strijd redelijk gelijk op ging tot hole 11. Vanaf dat moment bouwde Bidlot zijn voorsprong verder uit en kwam de finale op hole 13 tot een einde. Zes punten verschil en nog vijf holes te spelen maakten van Taylor Bidot de nieuwe Matchplaykampioen van Het Woold. 

Maar ook bij de heren werd er gespeeld om de derde en vierde plaats. En wel door Rens van der Schouw en Nick Bronzwaer. En die gaven elkaar geen millimeter ruimte. Op hole negen stond Rens 1 up. Maar daar kenterde de wedstrijd. Nick won drie holes op rij en breidde zijn voorsprong daarna verder uit. Op hole 16, stond hij drie up, met nog twee holes te spelen. Rens eindigde dus als vierde, Nick werd derde.

Het matchplaykampioenschap 2022 zit erop. We kijken terug op een geslaagde competitie met soms verrassende uitslagen en vooral heel erg veel golfplezier. 

Dank aan de organisatie en iedereen die een bijdrage leverde.

Op naar volgend jaar!