Heren Senioren-4 sluit seizoen succesvol af

Na een jaar zonder competitie werden we in december 2020 opnieuw als team samengesteld  voor de komende NGF-competitie. Op bezoek bij andere verenigingen of als gastheer de  concurrerende teams ontvangen op onze prachtige accommodatie, heerlijk.  

Het mocht niet zo zijn, de competitie werd afgelast. Omdat de leden van het Woold het  kloppend hart zijn van de vereniging, werd er door de directie ruimte vrij gemaakt op de baan  om een onderlinge competitie te organiseren. Hiervoor nogmaals bedankt. Ook mogen we  hierbij Jan Karel en Karin niet vergeten die dit klusje wederom en met succes op zich namen.  

Als team werden we ingedeeld in de dames poule en dat hebben we geweten.  Vol bewondering konden we genieten van de eenvoud van het spel. Met zo weinig mogelijk  kracht zover mogelijk rechtdoor slaan. Er werden veel spannende partijen afgewerkt op hoog  niveau, maar hoe dichter bij de hole hoe moeilijker het werd en was het vaak net niet (logo).  

Na afloop van deze competitie kregen we op initiatief van onze captain Frans allemaal  trainingsstof mee als huiswerk. Nog voor de vakantie zou er een afsluitende wedstrijd komen  met als inzet een selectieplaats in het team voor de volgende jaargang van de NGF-competitie.  

Op 30 juni was het zover.  

Na een korte briefing met koffie en gebak gingen we met 4 teams van ongeveer gelijke sterkte  aan de slag. De temperatuur was prima en dat is alles wat we over het weer kwijt willen.  Vooraf werd afgesproken dat het team met de minste slagen zou winnen.  Tijdens de wedstrijd werden er verwoede pogingen ondernomen om deze regel bij te stellen,  maar het laatste woord werd overgelaten aan de senioriteit van onze spreekstalmeester Henk.  

Na een heerlijk diner in ons thuisrestaurant Volentieri nam Henk het woord en dan is verder  iedereen stil.  

Als eerste was Frans aan de beurt, die als captain van ons team weer een heel seizoen  fantastisch werk had gedaan. Als waardering hiervoor werd zijn contract zonder aanvullende  voorwaarden verlengd.  

Daarna werden de verrichtingen van de diverse teams doorgenomen en hoewel er in de diverse  partijen wel eens iets mis ging was Frans toch heel tevreden. Het was duidelijk dat het  bestuderen van de oefenstof een bijdrage leverde aan het uiteindelijke niveau in deze wedstrijd.  We zijn dan ook allemaal door naar de selectie voor het volgend seizoen. 

En dan de prijzen….  

Frans had voor twee flesjes wijn gezorgd, maar was er eigenlijk van overtuigd dat deze in de  auto konden blijven staan. Hij had tenslotte de teamindeling gemaakt. Hierbij nam hij wel een  zeker risico door de jeugd bij elkaar te zetten en laat het nu net dit team zijn dat met de eer  ging strijken. Bert en Pieter van harte gefeliciteerd.