Eerste 15 deelnemers Woold PAR-3 Contest geplaatst voor halve finales

Op donderdag 1 juli ging de kop eraf op de Gezandebaan tijdens de 3e editie van de Woold PAR-3 Contest. Met dit jaar weer meer dan 110 deelnemers die zich hadden ingeschreven beloofd de maand juli er een met een aantal spannende donderdagavonden.

Dit jaar is er een extra ronde, een halve finale, ingebouwd, zodat meer deelnemers kans maken om verder het toernooi in te komen. Hierdoor gaat er bij iedere voorrondes de “top 15 en ties” door. Zit je hier niet bij? Dan kun je alsnog deelnemen in een speciale wildcardronde, waar nog eens 4 tickets voor een rechtstreekse finaleplaats te verdienen zijn tijdens een speciale 9-holes ronde in het donker (moonlight!). Mogelijkheden genoeg dus op weg naar de finaledag!

Zodoende stonden er in voorronde 1 23 deelnemers klaar aan de start. Helaas niet in zomerse omstandigheden, maar in typisch Hollands herfstweer: een gevoelstemperatuur net boven de 10 graden en een miezerbui die stiekem een aantal paraplu’s en regenjassen tevoorschijn toverde. Om 18.00 uur klokslag beet titelverdediger Raymond Koster met zijn flightgenoten het spits af op hole 1, hierna volgden de andere groupings.

Dat het niet makkelijk spelen was bleek al snel. De regen van deze week zorgde voor een erg zachte baan, waardoor het vooral voor de lage handicappers bij iedere afslag goed inschatten was hoeveel spin de bal zou gaan krijgen. Tel hier een gezonde wedstrijdspanning bij op en het was tot aan de binnenkomst van de laatste flight spannend wie er door zouden gaan. Want: welke score werd “de cut”? Deze bleek op 69 slagen te vallen, waardoor onderstaande 15 namen zich direct plaatsten voor de halve finales op zondag 29 augustus:

 1. Raymond Koster – 52
 2. Nick Goedhart – 54
 3. Taylor Bidlot – 57
 4. Nick Bronzwaer – 60
 5. Jos Hendriks – 61
 6. Hans Bidlot – 61
 7. Luca van de Coevering – 62
 8. Anthe van Bers – 62
 9. Frans Jacobs – 64
 10. Jan Peters – 65
 11. Arjan de Jong – 66
 12. Louis Klein Zieverink – 68
 13. Ewald van den Elshout – 69
 14. Gabriël Hage – 69
 15. Sander Stet – 69

Echter besloot Raymond zijn ticket af te staan aan nummer 16 Hillie Hage (71 slagen), omdat hij afwezig is op de halve finale. Saillant detail is dat Stephan Langedijk, Armand Bronzwaer & Alwin Sahr 1 slag tekort kwamen om gelijk te eindigen met Hillie Hage en daardoor gedeeld 16e werden. Voor hen rest een mogelijke herkansing tijdens de Wildcardronde.

Volgende week slaan we een week over vanwege de maandelijkse Businessclub wedstrijd, waardoor over 2 weken op donderdag 15 juli de volgende groep deelnemers aan de start verschijnt op hole 1 van de Gezandebaan.

Namens de organisatie Woold PAR-3 Contest,

Rens van der Schouw