Heren 1: Slechte generale voor degradatieduel

heren 1 360Afgelopen zondag stond de derde wedstrijd op het programma op G&CC De Tongelreep tegen de mannen van De Haenen. Zoals sommigen zullen weten is de Tongelreep een baan waar positie moet worden gekozen vanaf de tee, aangezien de baan erg smal is en niet zo lang. Daarnaast waren de greens enorm goed, alleen stonden de vlaggen op een aantal holes onmogelijk gestoken. Waar we ook erg blij mee waren, was het feit dat we opnieuw meerdere leden van Het Woold hebben mogen verwelkomen die ons kwamen aanmoedigen!

De foursomes verliepen wisselvallig. Rens V & Ted stonden halverwege ruim voor en wisten dan ook ruim te winnen van hun tegenstanders. Tot zover de pluspunten van de ochtend, aangezien Rens S & Bjorn het erg zwaar hadden en werden weggevaagd door hun tegenstanders. Elkaars fouten konden niet worden aangevuld en vanaf het begin werd er eigenlijk achter te feiten aangelopen tegen een goed foursome koppel van de Haenen. Raymond & Jules stonden niet slecht te spelen, maar waar het bij hen steeds verkeerd viel, kwamen hun tegenstanders steeds goed weg. Het meest typerende was misschien nog wel dat er een eigenlijk onmogelijke up and down werd gemaakt middels een chip tussen een bomenrij en een putt van een meter of 15. Hierdoor stonden we opnieuw 2-4 achter met de lunch en werd er voorbereid op de singles in de middag.

Waar het vertrouwen op voorhand best groot was, bleek een stunt vanaf het begin al een kansloze opgave. Rens V stond snel achter en kwam niet meer in zijn spel dat hij ’s ochtends had laten zien. Ted stond daarentegen in het begin voor, maar moest gedurende de ronde zien hoe zijn tegenstander het initiatief nam en won op hole 16, dezelfde hole als waar Rens S zich gewonnen moest geven. Bjorn speelde beter dan in de ochtend, maar door een foutloze tegenstander was hij net als in de ochtend al klaar op hole 12. Raymond had de pech dat zijn tegenstander -2 stond na 9 holes. Hij wist nog enigszins terug te komen maar ook hij verloor ruimschoots. Jules daarentegen deed het nog het beste. Ook hij verloor, maar weliswaar pas op hole 17.

Waar op voorhand een spannende wedstrijd werd verwacht, bleken we totaal geen kans te maken. Een combinatie van niet 100% in vorm zijn, een goede tegenstander en wat pech zorgde voor een 16-2 verlies. De knop kan echter snel worden omgezet, aangezien dit voor onze plaats in de poule niet relevant is: aankomende zondag spelen we tegen de Tongelreep in Dordrecht voor lijfsbehoud. Die dag zal alleen onze wedstrijd nog interessant zijn, aangezien De Merwelanden met 14-4 wonnen van Best en daarmee zeer verdienstelijk winnaar zijn geworden van onze poule. Hiermee hebben zij een plaats weten te bemachtigen in de promotiewedstrijd voor een plaats in een Hoofdklasse van 2018.

In theorie is aankomende zondag een gelijkspel zelfs genoeg door ons betere doelsaldo, maar hier denken wij niet aan. Op papier zijn wij het betere team en hebben we laten zien weerstand te kunnen bieden tegen de andere teams in onze poule. Daarnaast willen we dat onze lange voorbereiding deze winter niet voor niets is geweest. We zullen daarom alles op alles zetten om die overwinning binnen te slepen en te laten zien waar wij thuishoren: in de 1e klasse.

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw