Heren 1 maakt zich klaar voor nieuw seizoen

h1 2019 2Terwijl het jaar 2018 bijna voorbij is en de meeste golfers zowel terugblikken als vooruitkijken, hebben wij dit al een paar maanden terug gedaan. Waarom? We zijn namelijk alweer bijna 2 maanden in training en de voorbereidingen voor het seizoen 2019 zijn dus al in volle gang!

Na een voor ons succesvol seizoen waarin we tweede werden was het voor ons aftellen tot Sinterklaasavond, aangezien de NGF rond die tijd de nieuwe poule-indeling bekendmaakt voor alle competitiespelers. Wat blijkt: aankomend seizoen mogen we aantreden tegen een aantal oud bekenden en ook zitten er (voor sommigen van ons) nieuwe banen tussen.

De teams die we opnieuw zullen treffen zijn de Haenen & de Merwelanden. Beide teams kwamen we tegen in ons debuutseizoen in de 1e Klasse en we weten dat ze erg sterk zijn. Daarnaast spelen we ook tegen de teams van Toxandria en de Batouwe. Kortom, het zal daardoor voor ons op papier een zwaarder seizoen worden dan afgelopen seizoen, maar we hebben er het volste vertrouwen in om ook in 2019 successen te gaan boeken!

h1 2019 1

We zullen alleen wel deels in een andere formatie spelen. Nick heeft aankomend namelijk geen tijd om de gehele competitie mee te spelen en daardoor zijn we blij dat we van ons Heren 1 27-holes team Raymond een aantal keer mogen lenen. Hierdoor draaien we de gehele voorbereiding met 7 spelers, één team één taak! Daarnaast heeft Rens Vendrig besloten zijn aanvoerderschap over te dragen aan iemand anders, waardoor Rens van der Schouw vanaf dit seizoen de nieuwe aanvoerder is.

Om eind maart in vorm voor de dag te komen is een goede voorbereiding nodig. Daarom dat we sinds eind oktober alweer in training zijn en sinds november weer structureel lessen hebben van Rob. We merken dat we als team en als individueel echt stappen hebben gemaakt. Dit hebben we teruggezien in de tweede plaats afgelopen seizoen, maar ook het niveau op onze trainingsavonden is gestegen. Het is daarom natuurlijk erg motiverend om te zien dat hard werken dus ook echt loont.

Naast de trainingen en lessen hebben we de aankomende periode ook meerdere oefenwedstrijden op de agenda staan. Zo spelen we traditioneel een keer tegen ons Heren 1 27-holes team, maar staat er ook een uit- en thuisduel met het team van de Peelse Golf op de planning. Tegen hun zullen we zeker gemotiveerd zijn, aangezien we er dit seizoen van verloren hebben. Verder zijn we nog bezig met een andere oefenwedstrijd in te plannen, waarbij er naast alle agenda’s nog een belangrijke factor een rol speelt: het weer. Dit zagen we afgelopen zondag al meteen toen onze 1e oefenwedstrijd van het seizoen afgelast moest worden i.v.m. de sneeuwval….

Hoe dan ook, we kunnen gelukkig altijd trainen op Het Woold, met dank aan de overdekte en verlichte driving range, de verlichte Gezandebaan en de studio van Rob. Excuses zijn er dus niet bij, het is vanaf nu volledig aan ons om toe te werken naar de eerste wedstrijd op zondag 31 maart. Dan spelen we op de Batouwe tegen de Haenen.

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw (c)