Heren 1 kan niet stunten tegen koploper

heren 1 360Afgelopen zondag was het tijd voor de tweede wedstrijd, op Best G&CC werd gespeeld tegen De Merwelanden. Een voormalig hoofdklasseteam met erg veel ervaring dat niet voor niets koploper is in onze poule. Dit keer geen 22 graden en zon, maar 5 graden bij het begin van de wedstrijd. Daarnaast stond er een behoorlijke wind, wat de omstandigheden lastig maakte.

Rens V & Ted mochten aantreden tegen 2 plus-handicappers en konden aanvankelijk erg goed mee met het niveau hun tegenstanders. Dankzij erg goede scores en het door blijven knokken tot het einde werd er een meer dan verdiend gelijkspel uit het vuur gesleept.

 

Bij Rens S & Bjorn liep het in tegenstelling tot de vorige wedstrijd een stuk minder vlot. Waar hun tegenstanders een paar keer goed wegkwamen, viel het bij hen continu de verkeerde kant op. Doordat er al vroeg een achterstand was opgelopen en deze niet meer goedgemaakt werd moesten zij zich op hole 16 gewonnen geven.

De laatste foursome, Jules & Raymond, deed het daarentegen een stuk beter. Al snel stonden ze ver voor, maar moesten die voorsprong uiteindelijk weer inleveren door een goede comeback van de mannen uit Dordrecht. Uiteindelijk wisten ze er een gelijkspel uit te halen, waardoor ze net als Rens V & Ted hun eerste punten van deze competitie binnengebracht hadden! Tussenstand tijdens de lunch: 2-4

De singles verliepen echter ook deze week niet zo best voor ons. Rens V had een zware middag tegen de kopman van De Merwelanden, maar wist zich na een achterstand weer terug in de wedstrijd te knokken. Helaas moest hij zich op 17 gewonnen geven, net als Bjorn een paar flights verderop. Ook Ted kon lange tijd mee met zijn tegenstander, en stond in het begin zelfs voor, maar ook hij moest op hole 18 zijn tegenstander feliciteren met de overwinning. Rens S wist daarentegen gelijk te spelen in een wedstrijd die beide kanten op had kunnen vallen en wist zo een puntloze middag te voorkomen. Waar het in de ochtend wel lukte, kregen Jules en Raymond het beiden niet voor elkaar opnieuw te stunten in hun singles. Beiden moesten hun meerdere erkennen in de laatste spelers van de koploper.

Hierdoor werd er opnieuw met 15-3 verloren. Ditmaal was het krachtsverschil duidelijk groter dan tegen Best, maar het positieve is dat we 3 punten hebben weten toe te voegen aan ons doelsaldo en daardoor De Tongelreep voorbij zijn gegaan in onze poule. Aangezien alleen de laatste plaats degradeert, zal zeer waarschijnlijk in een rechtstreeks duel met de Eindhovenaren beslist worden wie er ook komend jaar in de 1e klasse uit gaat komen en wie teug moet naar de 2e klasse.

Aangezien dat pas de laatste week is, ligt onze focus er nog niet: eerst maar eens voorbereiden op de confrontatie met De Haenen aankomende zondag op De Tongelreep.

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw

PS. De weersvoorspellingen voor zondag zijn prima, dus wie zin heeft om te komen kijken is meer dan welkom!