Handicartwedstrijd 2019

handicart 600Zaterdag 15 juni 2019. De jaarlijkse handicart-wedstrijd staat voor deze dag op onze ‘golfkalender’ gepland. Zoals ieder jaar ook ditmaal weer perfect georganiseerd door onze handicart-commissie (Jan van Grotel, Marie-José Swart en Dolly Veldman), ditmaal ondersteund door Martien Verdonschot van de Weco-commissie.

Toch nog maar even de bestaande informatie over de landelijke stichting Handicart opgezocht. Onze commissie maakt daar tenslotte ook deel van uit. Deze organisatie beijvert zich om mindervalide golfers, tijdelijk dan wel permanent, in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen.

Hiervoor kunnen zij een gebruikerskaart aanvragen om op deze wijze tegen een sterk gereduceerd tarief een buggy te huren. Ook is onze commissie actief in het werven van donateurs voor genoemde landelijke stichting en verzorgt zij het onderhoud van de buggy’s op onze baan. Daarnaast organiseert de commissie natuurlijk de jaarlijkse handicartwedstrijd, waarvan de revenuen (inschrijfgeld €12.50,-p.p.) ten goede komen aan de stichting.

En dan de wedstrijd; een 9 holes wedstrijd op onze Vier Eijckenbaan met ditmaal 60 inschrijvingen. Een welverdiende opsteker voor onze commissieleden na de “deelnamedip” van vorig jaar met slechts 35 aanmeldingen! Vandaag dus 30 teams van 2 personen; 2 teams per flight, in totaal dus 15 flights, die om ca.16.30 uur d.m.v. een shotgun start vanaf de toegewezen hole (1 t/m 9) de sportieve strijd aangingen.

Uiteraard was er vooraf een welkomstwoord en een uitgebreide ‘briefing’ door commissie-voorzitter Jan van Grotel en Weco-lid Martien Verdonschot. Spelvorm dit jaar: Greesome stableford met handicap-verrekening, NQ . De team-handicap is de gemiddelde handicap van beide deelnemers (80%). Verder is er een ‘Neary to the pin’ op hole 8, een ‘Longest’ op hole 2.

Tot slot: de winnaars van vandaag worden afgevaardigd naar de regionale kampioenschappen later dit jaar. Jan en Martien wensen iedere deelnemer uiteraard een bijzonder prettige wedstrijd toe. Het weer is uitstekend dus daar zal het zeker niet aan liggen!.

Tja, en dan de late namiddag: we raken er inmiddels aan gewend: Ook nu weer een zonnige en vooral zomerse dag op een prachtige baan. Gewoon ideaal golfweer dus. En dat verdien je eigenlijk ook met deze ‘goede doelen- activiteit’. Zo rond de klok van zeven keert iedereen tevreden en goedgemutst terug op het ook ditmaal goedgevulde terras, waar onder het genot van enige drankjes en de onvolprezen bitterbal nog gezellig wordt nagekletst.

De prrijswinnaars vandaag:
Neary to the pin : Karin Jobse en Gertjan van den Heuvel
Longest: Gré Peeters en Jan Karel Jobse
5de prijs: Nelly en Peter Fransen (34 SF)
4de prijs: Anneke Wolters en Jan Peters (35 SF)
3de prijs: Claudia Smeenk en Harrie van Houts (36 SF)
2de prijs: Nellie Mikkers en Myriam Vonken (36 SF)
1ste prijs: Ingeborg Wullink en Bert Kiewiet (39 SF)

Alle winnaars: van harte proficiat!!
De volledige uitslagen kunt U elders op deze site nazien.

Dan is er een dankwoord van Jan voor Martien Verdonschot (WECO)  voor zijn onmisbare hulp en de wedstrijdleiding vandaag. Verder veel dank aan Pr-commissie voor het verslag, golfbaan Het Woold,  Golfshop Rob Mouwen, Nick Goedhart, Stijn Willekens en DS80 voor de sponsoring van de prijzen. En, last but not least, de greenkeepers, de marshal en vooral ook de “Horeca” deze middag.

Tot slot : dank ook aan alle deelnemers vandaag en voor straks: wel thuis, een fijne avond en graag  tot volgend jaar!

Handicart commissie: chapeau!!

Een evenement om zeker niet te missen!! Zorg dat U er volgend jaar ook bij bent!

Jan Beenker: dank voor de foto’s.

 

PF/PRCie