GOLFDAG PRISE D’EAU 2017

prise deau golf 2Woensdag 22 maart zijn we met 76 golfers, waarvan 46 heren en 30 dames, naar golfclub Prise d’eau in Tilburg vertrokken.  Vanwege files waren sommigen maar net op tijd aanwezig. Gelukkig was het een stralende dag. Na ontvangst met koffie, thee en koek kreeg Jan Beenker het woord.

 Omdat er veel golfers van Het Woold onder de aanwezigen waren en de berichten vandaag in de pers zouden staan, maakte Jan bekend dat Het Woold voor het vijfde jaar eerste van Nederland is geworden in de categorie Prijs/Kwaliteitsverhouding. Bovendien is Golfbaan Het Woold opnieuw uitgeroepen tot de meest gastvrije golfbaan van Nederland. Reden om alle leden van Het Woold te bedanken voor hun medewerking. Met applaus! Onder een stralend zonnetje startten om 10.00 uur de eerste deelnemers voor de eerste lus van de De Sijsten of De Blaak. De holes lagen er prachtig bij. Brede fairways en strakke greens nodigden uit tot een mooie wedstrijd . Na negen holes was er voor iedereen een lekkere kop tomatensoep met balletjes. Uitgerust werd begonnen aan het vervolg aan de tweede lus.

Om 17.00 uur arriveerden de laatste golfers weer in het clubhuis en kon men gaan genieten van een welverdiend drankje en/of een verfrissende douche. Met veel spanning werd uitgekeken naar de uitreiking van de prijzen door Harry en zijn charmante assistente Maja. Er waren vele flessen wijn te verdelen en voor de allerbesten een fles Champagne en een greenfee voor Prise déau. 

De prijzen werden als volgt verdeeld:

De longest drive bij de dames was voor Irene Teijssen.  Bij de heren ging deze prijs naar nieuwkomer Paul van Houts. De neary bij de dames werd geslagen door Ann Kampen en bij de heren ging Harry Welten, spelend  in de laatste flight, met de eer strijken. 

Dan de kampioenen van deze dag. Bij een gelijk aantal punten gaf de handicap de doorslag. Bij de dames ging de eindoverwinning overtuigend naar  Rika Willekens met de fantastische score van 40 punten. Betsy Liebregts en Jose van der Wijst behaalden beide 34 punten maar Betsy behaalde de tweede plaats dankzij haar lagere handicap. Bij de heren werden ook volop punten gescoord maar hier ging de eindoverwinning afgetekend naar Pierre van Beerendonk met 38 punten. Ook hier twee spelers met evenveel punten, maar tweede werd Frans Sijben en ging de derde prijs naar Jan Beenker. Ook hier gaf de lagere handicap de doorslag. Beide spelers scoorden 35 punten. Goede vierde werd Jan van Hoof met 32 punten en Frans Renette ging met 31 punten met de vijfde prijs aan de haal. Nadat de spanning was geweken wachtte ons tot slot een culinaire maaltijd (met gevulde varkenshaas!) die een ieder zich goed liet smaken. Prijs/kwaliteit – dik in orde!  Organisator Harry werd tenslotte door eenieder uitvoerig bedankt en gecomplimenteerd voor de organisatie van deze zeer geslaagde dag. Tot ziens op het volgende uitstapje naar de Efteling!

 

Jos van Eupen