Focus

Verslag Rabocompetitie Businessclub het Woold 13 maart 2014

20140313rabocompetitie2Op 13 maart begon de zomer, althans voor de leden van de businessclub van het Woold. Op een zonovergoten baan konden de leden, voor velen de eerste keer golfen dit jaar, van de eerste speelronde van de Rabocompetitie genieten. En genieten, dat was het.

Hoe anders was dat vorig jaar. Uit de analen van de businessclub lees ik dat er vorig jaar op 21 maart een wit landschap was: sneeuw. Toen: 4 graden, nu 20 graden. Blijkbaar was toen de opwarming van onze aardbol even van slag.

Niet van slag waren de winnaars op 13 maart:

  • Neary dames: Marij Coolen
  • Neary heren: Jeroen van Moorsel
  • Longest dames: Karin Jobse
  • Longest heren: Guido Goorts
  • Dagwinnaar dames: Marij Coolen met 38 stablefordpunten
  • Dagwinnaar heren: Peter van de Horst met 38 stablefordpunten

Gefeliciteerd!

Nu was deze keer 18 holes geen 18 maar 17 holes, omdat hole 5 ‘under construction’ was; We mochten 4 slagen invullen; jammer, want ik haal daar altijd een birdie.

Terug in het clubhuis het vertrouwde patroon van prijsuitreiking, eten, drinken en een presentatie van een bij de club aangesloten bedrijf (‘lid van de businessclub’ vond ik zo raar klinken). Omdat de koks van het Woold met vakantie waren, moesten we naar de afhaalchinees; niets mis mee, lekker en prima verzorgd door China Garden.

20140313rabocompetitie1Job van Baars presenteerde vervolgens zijn bedrijf: JVB Meat Insiders. Nu moet ik zeggen dat de presentatie dicht kwam bij een biografie van Job zelf. Openhartig vertelde hij over zijn afkomst uit een slagersfamilie, maar ook over de tegenslagen, uitdagingen en successen. En dat zijn onderneming een succes is, moge blijken uit het feit dat hij circa 100 mensen een baan biedt, 200 ton vlees per week verwerkt en 21 miljoen euro per jaar omzet.

Waarmee? Met het verwerken van vleeshalffabricaten voor de Europese convenience-food industrie. JVB Meat Insiders levert ingrediënten voor de productie van o.a. snacks, soepen, sauzen, ragouts, maaltijden, pizza’s, sandwiches, bake-off broodjes en croissants. Daarnaast zijn gegrilde bacon en kebab, eindproducten die hun weg in geheel Europa vinden. Alle producten worden speciaal op smaak voor afnemers ontwikkeld. Het bedrijf is gevestigd op twee locaties in moderne bedrijfspanden op industrieterrein Hoogeind te Helmond.

Waar dat succes van JVB vandaan dan komt? In ieder geval, zo vat ik het verhaal van Job samen (anders wordt dit stukje te lang), door ‘vallen, opstaan en doorzetten’, door een toegewijd team van mensen en vooral door ‘focus’. Dat laatste betekent ‘niet pakken wat je pakken kunt en nergens goed in zijn’, maar je concentreren op daar waar je echt toegevoegde waarde kunt realiseren, zowel voor jezelf als voor de markt.

Focus bij JVB, daar kunnen we als golfer nog wat van leren. Want ‘focus’, hoe belangrijk is dat ook in het golfspel. Ook bij golfen is het belangrijk dat je dingen doet waar je goed in bent en uitgaat van je eigen kracht. En dat nu is vaak zóóóó lastig.
We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. De ellende begint al op de teebox van hole 1 waar je na de afslag het bos in wordt gestuurd en vervolgens wil het volgende 18 holes gewoon niet gaan zoals je wilt. Je begint je alleen maar kwader en kwader te maken en daardoor gaat het nog slechter. Er spookt van alles door je hoofd. Je ergert je aan alles en iedereen en je bent met alles en nog wat bezig behalve met het golf. Het gevolg is dat je aan het eind het liefst je golftas te koop zet.

De oplossing: even een stop maken, letterlijk even achteruitstappen en opnieuw aan je slag beginnen. Een nieuwe focus dus; overigens realiseer ik me: makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien een idee om zo’n ‘focustraining’ eens aan te bieden aan de leden van de businessclub.

Terug naar donderdag 13 maart. Na de prijsuitreiking werd er weer voldoende gebruik gemaakt van de netwerkmogelijkheden. Al met al een zeer geslaagde eerste golfdag en bijeenkomst van de bloeiende businessclub van het Woold.

We kijken weer uit naar 10 april en natuurlijk rekenen we er op dat het bestuur dan ook weer zorgt voor een zonovergoten dag.