Sterke comeback van Heren-2 27 holes

Na een weekend rust vanwege Pasen, gingen we zondag op bezoek bij GC Overbrug in Helmond. De homecourse van een supergezellig team, met een top 19e hole. Maar ook de plek waar we vorig jaar onze enige nederlaag leden. Destijds met 2 overwinningen op zak, met nog 2 wedstrijden te spelen, nog dromend van een kampioenschap in ons debuutjaar, voordat we er met een 1-17 nederlaag hard vanaf gingen tegen de latere kampioen. Dus geen goede herinneringen aan de wedstrijd maar wel aan het zonnige terras na de wedstrijd.

Helaas dit jaar geen zonneschijn en 25 graden maar zwaarbewolkt weer en een snijdende wind, waardoor we zeker voorstander zijn van een competitie die medio mei zou beginnen!

Gelukkig had deze keer iedereen al zijn spullen bij waardoor we na een kop koffie konden beginnen aan onze voorbereiding.

Onze tegenstander deze week was Stippelberg 4, de gastheer van de 1e ronde waar we met een mooie 14-4 overwinning ons 2e seizoen zijn begonnen.

In de vertrouwde opstelling gingen de dubbels de baan in. Berno en Alwin kwamen ondanks een stroeve start direct op de 1e hole voor met 1 up, maar het bleef de hele tijd werken en ze konden geen grip op de greens, en dus ook de wedstrijd, krijgen waardoor ze de laatste hole met 1 down begonnen. De laatste hole werd goed gespeeld maar helaas kon een putt van een meter niet verzilverd worden voor de (toch wel verdiende) halve, waardoor ze met lege handen stonden.

Ook in de 2e dubbel lukte het Ernest en Christian M niet om afstand nemen van hun tegenstander en ondanks een voorsprong van 1 hole bij het begin van de laatste hole werd de hole verloren en de partij gehalved.

Ook de 3e dubbel van Christian B en Jacques werd op de laatste hole beslist, en ook hier viel het kwartje helaas niet naar onze kant.

Plotseling stonden we voor de lunch net als vorig jaar met 1-5 achter en moest de knop na de lunch snel om!

Berno die zeker met dit weer nog wel wat last heeft van zijn schouderblessure, had een zeer lastige tegenstander. Met nog 5 holes te spelen keek Berno aan tegen een achterstand van 4 down, maar hij slaagde erin om 4 holes op rij te winnen waardoor een gelijke stand op de borden stond bij het begin van hole 18. De fantastische comeback werd dan ook op hole 18 bekroond met een geweldige chip en putt waardoor hij de wedstrijd op een Tiger Woods achtige manier in zijn voordeel besliste.

Ernest won knap zijn partij met 3/1, waardoor de eerder opgelopen achterstand al gelijkgetrokken was.

De volgende twee partijen van Christian B (5/4 verlies) en Christian M (winst met 1 up) zorgden voor een 7-7 stand op het scorebord. Helaas verloor Jacques zijn partij op hole 17 met 2&1 waardoor alleen nog de partij van Alwin op hole 18 in de baan was. Alwin die het zeer lastig had en bij het ingaan van de 2e negen nog 3 down stond, was inmiddels geslaagd om de partij voor het begin van hole 18 naar a/s gelijk te trekken. Hij moest dus de partij winnen voor een 9-9 gelijkspel. Na een goede afslag en approach, een putt van een meter voor de winst, die deze keer wel viel en het gelijke spel was binnen!

Het kan verkeren, in de dubbels drie partijen op de laatste hole verliezen om vervolgens in de enkels drie partijen op de laatste hole te winnen. Op basis van het vertoonde spel van beide ploegen een terechte uitslag.

Natuurlijk werden deze prestaties onder het genot van de nodige biertjes en wijntjes uitgebreid besproken met de zeer gezellige “tegenstanders”, zoals het hoort strijden op het scherpst van de snede en daarna gezellig samen sterke verhalen uitwisselen!

Namens Heren-2 27 Holes

Alwin Sahr