De spannendste wedstrijd van het jaar

Brunsummerheide 360Heren-1 (27 holes) speelde zondag op de baan van Brunssumerheide tegen het team van The Duke, gedoodverfd poulewinnaar bij de NGF compettie. Het werd een zinderende wedstrijddag

In de ochtend met zijn allen (via Duitsland) naar Brunssum. Eerst koffie en Limburgse vlaai. Dan een fikse wandeling van een kilometer naar de drivingrange om in te slaan. De baan van Brunssumerheide bestaat uit drie lussen van 9 holes, we spelen voor de middag op de blauwe lus, na de middag staan geel en wederom blauw op het programma.

De ochtendsessies

Marcel en Gertjan startten als eerste koppel voor de ochtendsessies, daarna Maarten en invaller Leon (Verkoelen), als laatsten Bėr en Rinus. Bij de dubbels loopt het zoals bij vorige wedstrijden nog niet helemaal lekker. Marcel en Gertjan speelden gelijk, de overigen verloren. Daardoor keken we bij de lunch tegen een 5-1 achterstand aan.

Werk aan de winkel

Na de middag moest dus alles op alles gezet worden. Maarten had geen last meer van zijn rug en won als eerste op hole 18 na een wedstrijd die vijf uur duurde. Marcel had het moeilijk tegen een sterke tegenstander en legde het op hole 16 uiteindelijk af. Gertjan won op hole 18 van een ex-teaching pro en ook Rinus was door zijn tegenstander halverwege de tweede negen holes niet meer in te halen. De stand was 7-7 er liepen nog twee wedstrijden. Daar moest het dus gebeuren.

Bėr stond all square tot hole 18, en won deze laatste hole. Twee punten voorsprong voor Het Woold. Leon moest winnen voor de eindzege van het team.

Iedereen kijkt, houdt zijn adem in en ziet Leon naar hole 18 lopen. Zou dit dan de vierde partij vandaag worden die pas op hole 18 beslist wordt?

Ja! Ook Leon vecht voor wat hij waard is en wint zijn partij op de allerlaatste hole. Eindstand 11-7 in het voordeel van Het Woold.

Wat brengt zondag? 

Uit de uitslag volgt dat een gelijkspel volgende week tegen het team van De Peelse op de baan van Haverleij in Den Bosch volstaat om kampioen te worden. Wij houden u op de hoogte!