De rollercoastercompetitie anno 2017

woold senioren 360Die ene bal….elke slag is super belangrijk voor het kampioenschap en/of degradatie.

Vrijdag 28 april was de laatste dag van deze prachtige Seniorencompetitie. Wij hebben mogen spelen op de Batouwen, Best, Dommelsche en de Eindhovensche. Stuk voor stuk prachtige banen en dit jaar ook nog eens prachtig weer af en toe een beetje fris maar heel vaak met het mooie voorjaarszonnetje erbij. Zelfs af en toe een “beetje” koud maar dat is geen punt en de 10 regendruppels over de 5 dagen tellen we maar niet mee.

Dit jaar heeft ons team geweldig getraind. Lessen gevolgd (op eigen initiatief bij Rob Mouwen maar vooral de discipline om elke week met weer of geen weer de hele winter door te trainen onder de bezielende leiding van Jan en Sjaak (daarvoor dank). We hebben niet alleen veel getraind maar omdat we de “zaak” heel serieus aanpakten zijn we ook nog elke woensdag tijdens de competitie gaan voorspelen. Zodat wij als team niets aan het toeval overlieten en daarvan hebben we zeker van geprofiteerd!

sterke mannen 360De eerste competitiedag speelden we op de prachtige Eindhovensche. Het is een geweldige baan en het werd een heel spannende wedstrijd tegen de Batouwe welke wij met 1 slag verloren (8-10). Maar dat kan natuurlijk altijd gebeuren. De toon was gezet en met een gezellige afsluiting van de 1e competitie golfdag hadden wij er nog alle vertrouwen in een goede afloop.

De 2e competitiedag mochten we spelen in Best. Wederom ‘n prachtige mooie open golfbaan die er ook fantastische bij lag. Maar we kwamen echt van de koude kermis thuis. We kregen klop en niet zo’n klein beetje ook. Oké toegegeven alle spelers van de Dommelsche hadden een lagere handicap dan ons team. Het enige wat we als team konden redden was de eer.

Eén puntje uit negen wedstrijden is natuurlijk niet best en dat ook nog eens in Best. De toon was gezet en al het voorwerk met de vele uren training kwam op dat moment in een totaal ander daglicht te staan. Deze nederlaag kon weleens een hele “dure” worden.

Op vrijdag de 14e (gelukkig niet de 13e) reden we ’s morgens al vroeg richting Tiel. We mochten vandaag spelen op de Batouwen zo midden in de Betuwe en dan ook nog eens tussen de bloesem van de appel-, peren- en de kersbomen. Werkelijk een prachtige belevenis om tussen al dat moois te mogen golfen. Zeker nu in het voorjaar en al het groene nu volop aan het uitlopen is.

Deze dag speelden wij tegen Best. Voor ons een “oude” bekende want vorig jaar hebben wij ook tegen hun mogen spelen. Ook vandaag zat de spanning er goed op. Er werden vele mooie partijen gespeeld en uiteindelijk konden wij met 1 slag de wedstrijd naar ons toe trekken en gingen wij met een overwinning van 10-8 weer richting huiswaarts.

Op vrijdag de 21e mochten wij gastheer zijn. ’s Morgens al heel vroeg hadden de greenkeepers van het Woold 4 assistenten (Guus-Jack-Rudolf en Sjaak) met een hark in de bunkers om samen met hun de baan voor 100% in orde te maken.

Langs deze weg nog een keer de complimenten aan ons greenkeeperteam onder de bezielende leiding van Henk Loomans. Heren bedankt namens alle competitiespelers de baan lag prachtig bij. Over een maand als alle blauwe paaltjes “vertrokken” zijn dan wordt het top!

Maar ook de verzorging in het Clubhuis Volentieri was weer helemaal top. De dames en de heren in de bediening en keuken
zowel tijdens de ontvangst, lunch, borreluur en het diner verdienen ook allemaal een groot compliment. Zo ook Eline en
Frederique die er mede voor gezorgd hebben dat de dag perfect verliep.

Even naar de wedstrijden de Eindhovensche speelde tegen Best. Na een prachtige pot was uiteindelijk Best de gelukkigste en haalde de eerste overwinning binnen. De Batouwe verloor vandaag tegen de Dommel. Na de wedstrijden was het heel gezellig in het clubhuis zo’n beetje iedereen was al aan het speculeren over de laatste wedstrijd volgende week.

De stand was namelijk zo dat er nog 2 ploegen waren die kampioen konden worden (Dommelse en Eindhoven) De andere drie
teams (Batouwen, Best en wij hadden nu allemaal 1 wedstrijd gewonnen. Maar wij (Het Woold) staan nu wel onderaan met het minste aantal onderlinge wedstrijd punten. Dus volgende week moeten wij winnen van de Eindhovensche om het in eigen hand te houden. De Batouwen en Best moeten dan tegen elkaar en degene die verliest degradeert dan zeker….spannend!!

Vrijdag de 28e onze laatste competitiedag van dit seizoen. Maar dit is er wel eentje met spanning gezien de stand van de ranglijst.
Vandaag op de Dommelsche waren de teams Best en de Batouwen degene die als eerste de baan in gingen. Na de 3 dubbels was het bij hun de stand 3-3.

Wij speelden tegen de Eindhovensche en ons eerste dubbel Jan en Sjaak deden wat ze moesten doen. Ze wonnen hun partij net zoals Guus en Rudolf. Martien en Jack speelden in een bloedstollende wedstrijd gelijk. Dat betekende dat wij met de lunch met 5-1 voor stonden en dat de Batouwen zou degraderen.

Na de lunch mochten we weer heerlijk gaan genieten van deze prachtige golfbaan. Maar het genieten van de natuur was door de grote spanning welke op deze wedstrijd zat toch wel een beetje overschaduwd de aandacht lag toch echt bij de wedstrijd.
De strijd tussen onze andere 2 concurrenten was in volle gang en deze strijd ging tot de laatste bal helemaal gelijk op. Het werd 9-9 waardoor de druk bij ons nog groter werd. Winnen was nu de opdracht en dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

De eerste singel (Sjaak) heeft het tot de laatste hole moeten spelen en maakte uiteindelijk gelijk. De 2e singel van Jan werd een mooie overwinning. Ook Jack maakte er een mooie wedstrijd van, die hij ruimschoots over de streep trok. Rudolf en Martien moesten net als Guus hun meerdere erkennen aan hun tegenstander. Al met al wonnen we uiteindelijk met 10-8 en was die ene bal ergens in een van de wedstrijden “de bal” die ervoor gezorgd heeft dat we deze competitie niet hoeven te degraderen maar zorgde dat wij in de 4e klasse konden blijven.

Al met al konden wij vandaag met een gerust hart terugkijken op een spannend seizoen. Waarin overduidelijk werd dat elke bal, waar dan ook in al die 144 wedstijden die ene kan zijn die zorgt voor winnen en of verliezen. De Dommelsch is de ware kampioen en de Batouwen is gedegradeerd en speelt volgend jaar in de 5e klasse.

Wij als seniorenteam (27 Holes) van het Woold kunnen terugkijken naar een prachtige, spannende en gezellige competitie.
Guus, Harry, Jan, Martien, Rudolf en Sjaak, bedankt voor jullie inzet en gezelligheid het was een geweldig competitie die uiteindelijk met één bal beslist werd in ons voordeel.

Met vriendelijke golfgroet,
Jack aanvoerder van Heren Senioren 1