Clubkampioenschap Matchplay 2019

Cat 1 Heren 360Het is zaterdag 13 juli. De eerste dag van het finale weekend Matchplay 2019 op het Woold gaat van start. De organisatie, bestaande uit Hannie Looijmans, Cor Smulders en Jan van der Vorst had alles weer perfect geregeld om er een geslaagd kampioenschap van te maken. Beide dagen werd in de baan alles goed in de gaten gehouden door de referees Jos Hendriks en Harry Peeters.

Ook dit jaar had weer een zeer respectabel aantal van 66 deelnemers, verdeeld over 4 klassen ingeschreven. 66 Inschrijvingen is te veel voor een finaleweekend dus zijn enige tijd geleden, voor met name de 50+ categorieën dames en heren, de voorwedstrijden van start gegaan.

Cat 1 Dames 360Vandaag op zaterdag en zondagmorgen worden er wederom verschillende partijen gespeeld om op zondagmiddag per categorie 2 spelers over te houden welke kunnen gaan strijden om de eerste plek.

Zaterdagmorgen gaan de eerste partijen van start. Bewolkt maar met een aangename temperatuur worden de wedstrijden gespeeld. Zoals altijd, het is en blijft matchplay, vooraf is nooit bepaald wie de winnaar gaat worden. Elke partij kent een winnaar en een verliezer. Soms lag het voor de hand maar ook met verschillende verrassende uitslagen werd op het einde van deze zaterdag duidelijk wie er op de zondag om de titel mocht gaan strijden.

“Heren 50+”, van geel.
Leon Verkoelen tegen Gertjan van den Heuvel (Gertjan wint)
Rinus van de Mullekom tegen Maarten van Dongen (Maarten wint)
Gertjan en Maarten naar de finale.

Cat 2 Heren 360“Dames 50+”, van rood.
Mieke van den Heuvel tegen Anneke Wolters (Mieke wint)
Gre Peeters tegen Nelí Marquez da Silva (Neli wint)
Mieke en Neli naar de finale. 

Zondagmorgen 8:00 de finaledag:

Heren Categorie 1, van wit om een finaleplaats in de middag
Rens van der Schouw tegen Rens Vendrig (Rens van der Schouw wint)
Nick Goedhart tegen Ted Schulkes (Nick wint)
Nick en Rens van der Schouw naar de finale.

Dames categorie 1, spelen van Blauw.
Marjolein van der Kruis tegen Marij Coolen (Marjolein wint)
Ann Jackson tegen Sanne Gijsbers (Sanne wint)
Marjolein en Sanne naar de finale.

Zondagmiddag ca. 12:00 uur start Cor Smulders de zondagmiddag-flights. De baan ligt er erg mooi bij. Uiteraard is hier een compliment aan de greenkeepers op zijn plaats. Ze hebben zowel zaterdagmorgen als zondagmorgen nog alle greens gemaaid en ook nog voor nieuwe pinposities gezorgd.

De “troostfinales”om de 3e en 4e plaatsen mogen beginnen waarna al snel de strijd begint om de 1e en 2e plaats.

Uitslagen 3e en 4e plaatsen:

Cat 2 Dames 360Bij de dames 50+ wint Gre Peeters van Anneke Wolters en worden daarmee resp. 3e en 4e.
Bij de heren 50+ wint Rinus van Leon en worden daarmee resp. 3e en 4e.
Dames categorie 1 Wint Marij Coolen van Ann Jackson, en worden daarmee resp. 3e en 4e.
Heren categorie 1 wint Ted van Rens Vendrig en dus resp. 3e en 4e

De partijen om de eerste en tweede plaats zijn over het algemeen wat steviger bevochten en daarmee ook wat spannender. Erg leuk ook om te zien dat er erg veel toeschouwers in de baan de partijen zijn komen bekijken. Het moet ook gezegd worden dat we als toeschouwer, zowel bij de dames als de heren, golf op een zeer respectabel niveau hebben mogen bekijken. Erg leuk en indrukkwekkend om te zien wanneer een bal vanaf ca. 240 m. op de green geslagen wordt.

In de baan werden de standen genoteerd en live doorgegeven aan het clubhuis zodat op beeldschermen iedereen de stand van elke partij kon volgen

De winnaars: 

Dames 50+ wordt Neli 2e en dus Mieke 1e
Heren 50+ wordt Gertjan 2e en Maarten 1e
Dames categorie 1 wordt Sanne 2e en Marjolein 1e
Heren categorie 1 wordt Nick 2e en Rens van der Schouw 1e

Nadat alle winnaars bekend waren werden de prijzen uitgedeeld en de winnaars gehuldigd. Voor de kampioenen werd er champagne geopend om de zege te vieren. Op het terras bleef het zoals gewoonlijk nog lang gezellig. Het was weer een zeer geslaagd evenement. De organisatie zat weer prima in elkaar en er waren alleen maar tevreden gezichten.

Hopelijk zijn we het volgende jaar weer allemaal present en doen we weer mee. Alle winnaars proficiat. Namens mijzelf maar ook namens alle overige deelnemers wil ik de organisatie en iedereen die dit kampioenschap mogelijk heeft gemaakt bedanken voor hun inzet en bijdrage.

Met een vriendelijke golfgroet,
Leon Verkoelen