PAR-3 Contest: De toon is gezet

Banner 1200a

Afgelopen donderdag, 18 juli, stond de eerste voorronde van de allereerste “Woold Par 3 Contest” op het programma. Een nieuwe wedstrijd voor alle leden van onze golfbaan, waarbij de strijd met elkaar wordt aangegaan op onze Gezandebaan. Het doel: een wedstrijd creëren waar alle niveaus binnen onze vereniging aan mee kunnen doen, omdat de verschillen op de Gezandebaan kleiner zijn.

 

Na sluiting van inschrijving bleek er veel animo te zijn: Er hadden zich ongeveer 120(!) leden aangemeld voor een van de vier voorrondes. Fantastisch natuurlijk voor een eerst editie. Uiteindelijk zijn alle deelnemers verdeeld over de vier voorrondes op 18 juli, 1 augustus, 15 augustus en 22 augustus, zodat iedereen wist in welke voorronde hij of zij aan zou gaan treden en kon gaan strijden voor een plek op de finaledag op zondag 8 september.

De eerste voorronde zal de geschiedenisboeken in gaan om een aantal redenen. Niet alleen omdat het de allereerste voorronde van dit evenement was, maar ook vanwege de prestaties. Zo is er een baanrecord van 22 slagen over 9 holes gelopen door Raymond Koster, een erg knappe prestatie natuurlijk!

Daarnaast werd er op hole 4 een hole-in-one geslagen door Fred Buijs, iets wat natuurlijk perfect in de sfeer van de Par 3 Contest past: op iedere hole heeft namelijk iedere speler opnieuw kans een hole-in-one te slaan.

Na afloop van de 2x 9-holes wedstrijd was het natuurlijk tijd om te kijken wie er doorgaan naar de finaledag. Er waren 2 spelers die onder par waren gedoken, namelijk Rens Vendrig & Raymond Koster met beiden 49 slagen (-5). De andere spelers die een startbewijs wisten de bemachtigen zijn: Rob Harting, Jan van Grotel-sr., Jeroen van den Ingh, Tjecco van den Coevering, Ann Jackson, Armand Bronzwaer, Jan Kloosterboer & Goof Kooiman. Zij ontvingen alleen een officieel certificaat dat geldt als uitnodiging voor 8 september, net als de deelnemers aan de Masters op Augusta.

Ondanks dat er dus een aantal indrukwekkende scores bij zaten, biedt dit geen garanties voor de finaledag: de scores van de voorrondes gaan namelijk niet mee naar de finaledag, aangezien elke voorronde in andere condities wordt gespeeld. De toon is dus gezet, de volgende groep deelnemers kan zich op gaan maken voor de tweede voorronde, welke gespeeld zal worden op donderdag 1 augustus.

Namens de Par 3 Contest commissie,
Nick Bronzwaer, Nick Goedhart & Rens van der Schouw