Zonnige slotdag van de zomercompetities 2019

zomercomp 002Het is maandag. Vandaag staat de jaarlijkse slotdag van de diverse zomercompetities op onze golfbaan gepland.

Toch nog maar eens teruggekeken naar het voorgaande jaar. Weet u het nog? Kil en grijs herfstweer hadden we toen maar gelukkig was het wel droog.

Tja, dat was vorig jaar. Vandaag? Een heerlijke, aanvankelijk frisse, maar zonnige golfdag op een prachtige baan in herfsttooi.

En ook nu weer vele enthousiaste golfers die deze slotdag zeker niet willen missen. Het belooft een fantastische dag te worden op beide banen van Het Woold. Met wedstrijden en het afscheid van Hannie Looijmans.

 

Het wedstrijdprogramma voor vandaag:

2 x 9 holes op de Gezandebaan, een 9 holes en een 18 holes wedstrijd op de grote Vier Eijckenbaan.

Om 09.20 uur heet Jos Willekens, ook namens mede-organisator Frits Aarts, alle deelnemers van harte welkom. Vandaag zijn er 109 golfers van de partij: 22 voor de Gezandebaan; 11 voor de 9 holes wedstrijd en 76 voor de 18 holes wedstrijd op de Vier Eijckenbaan.
Spelvorm vandaag . Texas Scramble Strokeplay met Handicapverrekening/Non-qualifying met teams van 4 personen/flight. Verder een longest (hole 2 Vier Eijckenbaan) en een neary (hole 8) resp. hole 6 (Gezandebaan). Dan is er een shotgun-start voor de 18 holes wedstrijd op de Vier Eijckenbaan om 10.00 uur. De deelnemers aan de 9 holes wedstrijd starten op hole 1 vanaf 12.00 uur.. De mensen op de Gezandebaan starten ook om 12.00 uur via shotgun.

Overlijden Wim Bax

Jos Willekens meldt het overlijden van ons clublid Wim Bax. Wim wordt vandaag ter aarde besteld op de natuurbegraafplaats te Heeze. Hierbij zijn een aantal golfvrienden aanwezig. Er wordt enige tijd stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Wim.

De wedstrijd

En dan het wedstrijdverloop vandaag. Ik heb het u boven al geschetst. Prachtig zonnig herfstweer dus gewoon genieten van deze ambiance en lekker met zijn viertjes (of incidenteel met z’n drietjes) een zo laag mogelijk slagen-aantal trachten te realiseren.
Na terugkomst is het natuurlijk weer gezellig druk in ons “golfhome” . Lekker nakletsen met een drankje en daarnaast diverse hartige snacks, aangeboden door het bestuur van de golfvereniging.

zomercomp 001

Dan, zo tegen de klok van half vier kunnen Frits en Jos de prijswinnende uitslagen bekend maken. Prijswinnaars: U weet het inmiddels wel. Een hele rits namen van dagwinnaars, prijs-winnaars van de diverse zomercompetities, winnaars van de longest en neary etc. Gewoon teveel om ze allemaal hier te vermelden. Uiteraard staat wel iedereen vernoemd bij alle uitslagen elders op de site. U kunt die lijsten daar nog eens op uw gemak napluizen.

Een kleine selectie:

Competitiewinnaars Gezandebaan:
Noud Thoer en Toos Simons

9 holes Vier Eijckenbaan: Judith van Unen; 18 holes: Jan Heijligers

Dagprijswinnaars: teams Wiel Boonen, Wim Reijers en Jan Derks
Neary: Toos Simons en Wiel Boonen; Jan van Grotel en Hillie Hage.
Longest: Jos van Eupen en Gré Peeters.
Alle prijswinnaars van harte proficiat. Geniet ervan  

Afscheid en huldiging Hannie Looijmans

Vandaag alsnog het verlate afscheid van “allround commissielid” Hannie Looijmans. Verenigingsvoorzitter Harry Span schetst de vele aktiviteiten van Hannie voor onze vereniging vanaf het vroegste begin tot vandaag. Altijd vol energie en inzet als commissielid
binnen de Weco, de inloopmiddagen, de ladiescompetitie, de maandbeker en de maandagcompetitie. Enfin, teveel om op te noemen.
“Maar altijd met heel veel plezier” is Hannie’s spontane reactie. Namens het bestuur en de Weco-commissie zijn er bloemen en enkele flessen wijn.

Even later kan Jos deze succesvolle dag afronden met een dankwoord aan alle deelnemers, maar niet nadat hij aandacht gevraagd heeft voor de start van de wintercompetitie, volgende week maandag 4 november. “Wij als commissie hebben er weer zin in; U hopelijk ook”. Evco voorzitter Bart Nelissen vraagt aandacht voor het herfsttoernooi a.s. zondag. U kunt zich nog inschrijven!

P.S. Jan Beenker: dank voor de foto’s vandaag.
WECO-commissie: ook dit seizoen weer: dank voor jullie inzet !!

PF-PR/Cie