Wordt het promoveren of degraderen?

hoenshuis 1200

Op de vroege ochtend van donderdag 3 mei maken we ons op voor een reis naar het Limburgse Voerendaal voor de slotwedstrijden op golfbaan Hoenshuis. Deze prachtige golfbaan ligt in een heuvellandschap met brede fairways en ondulerende greens, wordt opgesierd met waterpartijen en bloeiende struiken. En we hebben fantastisch weer. Wat wil je nog meer?

We worden ontvangen in hun, in een kasteeltje gehuisvest, clubhuis met koffie en natuurlijk Limburgse Vlaai.

Gezien de resultaten van de voorgaande wedstrijden, zijn de uitslagen van de wedstrijden van vandaag doorslaggevend. Winnen wij, en verliest Haviksoord, dan worden we kampioen. We hebben daar echter geen invloed op want we spelen niet tegen elkaar.
Onze tegenstandsters zijn de dames van de Peelse Golf. Allemaal in het bezit van een lagere handicap dan wij. Maar ze hebben ook al enkele keren verloren….dus wie weet. Het blijft tenslotte matchplay… We beginnen gemotiveerd aan de singles.

Lenie heeft het zwaar te verduren. Haar tegenstandster heeft een handicap 11. Hoewel Lenie zich kranig weert, is deze strijd niet te winnen. Lenny en Nelly weten hun partij gelijk te spelen.  Mieke en Tilly verliezen en Anneke ziet kans haar wedstrijd te winnen. De punten gaan naar De Peelse.

Voor de dubbels moeten de koppels op elkaar wachten bij de afslag van hole 10. Bij de eerste twee lukt dat prima, maar voor de volgende flight gaat er iets mis .Er komt maar niemand opdagen! Pas na een uur komt er een flight in zicht, maar dat zijn niet Nelly en haar opponent. Hoe kan dit nu? De flight van Nelly blijkt een verkeerde afslag genomen te hebben, Komt na discussie weer op het goede pad, maar laat een volgende flight door en de hele volgorde is in de war. Gelukkig kunnen we de concentratie hierna toch hervinden en we winnen de dubbels!

Met echter 1 hole verschil moeten de wedstrijdpunten ook aan de Peelse laten: 4-2 verloren. De andere wedstrijd tussen Haviksoord en Crossmoor wordt door Haviksoord gewonnen met 4-2. Eindstand wordt 1 Haviksoord, 2 Het Woold. We hebben ons dus gehandhaafd in de 1ste klasse, dankzij het enthousiasme en de inzet van alle seniore meiden .

Het was weer een leuke competitie (afgezien van de puntentelling) en we verheugen ons op het volgende jaar.

Teamcaptain, Anneke
p.s. Marij, dank voor je ode aan de captain.