Vriendinnendag 2023

Dit jaar is ervoor gekozen de vriendinnendag in het voorjaar te houden. Vorig jaar was het in augustus zo warm, dat het niet meer prettig was om te spelen. Ook bleek het combineren van speelsters van de Gezandebaan met die van de Vier Eijckenbaan geen succes. Dat lag niet aan de dames, maar aan de computer, die de combinatie van twee banen niet aankon, zodat er vreemde resultaten uitkwamen. Gaan we dus niet meer doen.

Dit jaar kozen we voor de spelvorm fourball/ better ball met teams van twee.  Iedereen speelt haar eigen bal, en de beste score telt.

De weergoden waren ons goed gezind. Droog, een zonnetje en niet te koud.

Om 11.00 uur gingen de eerste teams van start op hole 1. Het was de bedoeling om ook op hole 10 te starten, maar door de toch wel wat teleurstellend aantal van 28 inschrijvingen, was dat dus niet nodig. De wedstrijd verliep in een gezellige sfeer en iedereen genoot van het spel, de baan en elkaar. Na hole 12 was er een culinaire onderbreking in het glazen paviljoen: een heerlijk broodje met asperges, ham en eiersalade en een glaasje bubbels.(alcohol vrij).

Daardoor gesterkt kon de wedstrijd vervolgd worden voor de laatste 6 holes. Het weer was inmiddels iets minder aangenaam geworden. Er stond een fris windje en de zon hield zich schuil achter de wolken. Maar dat mocht de pret niet drukken. Terug in het clubhuis zorgde de horeca voor een warm welkom en kon er na enige tijd aangeschoven worden voor een smakelijke afsluiting van de dag met een heerlijk diner.

Het invoeren van de scores verliep goed, tot het systeem toch nog 2 teams verwisselde, met de nodige stress tot gevolg. Zelfs met de inzet van Mieke en Karin kon de fout niet hersteld worden.

De nul-score van Wilma van Wijk en haar teamgenoot Gretha van Dommelen was dus niet correct. Zij scoorden 36 punten.

Dan de uitslagen:

1ste  Judith van Unen met Marte Timmermans    44 pnt.
2e   Marleen Rijks met Annemarie van Gerwen  40 pnt.
3e   Nelly Fransen met Irene Teijssen                     40 pnt.

De Neary was voor Judith van Unen.

En de aanmoedigingsprijs in de vorm van een ½ uur les van Nick Goedhart was voor Petra van de Mortel met Ilse Martens. ( Zij scoorden 29 ptn.)

Op de Gezandebaan streden 6 teams om de eer en de prijzen. Zij liepen 2 rondes, onderbroken door de culinaire verrassing in het clubhuis, het broodje asperges met ham en eiersalade, en de bubbels. Deze wedstrijd werd gewonnen door Marijke Hutting met Marianne Bakker.

De Neary was voor Marijke Hutting. Zowel in de 1ste als in de 2e ronde lag haar bal het dichtste bij de hole.

Annelies Debey scoorde 2 birdies, en de aanmoedigingsprijs ging hier naar de zussen Riek en Mien Verhees.

We mogen deze keer terugkijken op een geslaagde Vriendinnendag.

We vinden het echter jammer dat er zo weinig animo voor dit evenement was, en dat er maar enkele “echte “ introducees waren. 

Misschien volgend jaar toch weer in augustus? Meer reclame? 

Wie goede ideeën heeft mag het zeggen.

Namens de Ladiesdaycommissie,

Anneke

U kunt HIER alle foto’s die gemaakt zijn op groot formaat bekijken en downloaden