Een fantastisch strokeplay-finaleweekend.

Het Woold kijkt terug op een fantastisch Strokeplay finaleweekend. Onder een stralende zon werden zondag de finales gespeeld en bepaalden de beste golf(st)ers van het Woold wie zich het komend jaar strokeplay-kampioen van zijn/haar klasse mag noemen.

In totaal waren er  61 deelnemers, verdeeld over vier categorieën, dames blauw en rood, heren wit en geel.

Het is altijd goed om te kijken wie dat de huidige titelhouders zijn. In de categorie vrouwen rood is dat Myrian Voncken. Bij de mannen (geel) Rico van Rijsbergen. Bij de vrouwen op de blauwe tee Els Vestjens, en bij de categorie Mannen Wit won Dane Cvetkovic de afgelopen keer.

De categorie Rood

De dames in de categorie Rood speelden tweemaal 18 holes. Truus Sanders voltooide die in 175 slagen, Thea Hendrickx werd tweede met zes slagen meer. Gre Peeters eindigde als derde met een gelijk aantal slagen. Als dat gebeurt bepalen de scores per hole wie er tweede en/of derde wordt.

De categorie Geel

In deze categorie tweemaal 18 holes en eenmaal 9 holes om te spelen. Maarten van Dongen gaf iedereen in deze categorie het nakijken met een score van 202 slagen. Hans Bidlot Had zeven slagen meer nodig waarvan vijf in de tweede ronde. Als derde eindigde Jo Vestjens in deze categorie die de meeste deelnemers had.

De categorie Blauw

De dames die van blauw startten speelden afgelopen weekend tweemaal 18 holes en eenmaal negen holes.

Marljolein van der Kruis gaf de voorsprong die ze na de eerste speelronde opbouwde niet meer uit handen en bouwde die gestaag verder uit tot een eindscore van 224 slagen waarmee ze deze categorie afgetekend won met een uiteindelijke voorsprong van 10 slagen op Miranda Raaijmakers die tweede werd. Karin Jobse eindigde als derde.

De categorie Wit

Driemaal 18 holes lopen in een weekend vanaf de witte tee is zwaar. De spelers vanaf de witte tee overbruggen de grootste afstanden. Golfhandicaps royaal beneden de 10 meestal beneden de 5.

Na een uitstekende eerste ronde ging zaterdag Nico Korsten aan de leiding met een score van 79 slagen. Ted Schulkens was een van de spelers die twee slagen meer nodig had. Maar hij speelde een sublieme tweede ronde van 73 slagen en liep daardoor zover uit op de rest van het veld dat hij ook tijdens de derde ronde niet meer was in te halen. Strokeplaykampioen met een score van 232 slagen, Jules Meuffels tweede met 237 slagen en Rens Vendrig derde met 239 slagen.

Het hele weekend hebben we genoten van heerlijk golfweer. Onder de wedstrijdleiding van Frans Renette en Cor Smulders gingen we zaterdagochtend vroeg van start.

Er is zwaar strijd  geleverd op de Vier Eijckenbaan, zowel bij de heren als bij de  dames was de strijd nog niet gestreden.  Bij het spelen van de laatste paar holes komen er steeds meer nieuwsgierige toeschouwers bij.

Na de prijsuitreiking blijft het nog lang gezellig en verheugen ons alweer op het volgende evenement.

Dank aan Frans Cor en de referees Jos, Jan-Karel en Harrie die samen met de greenkeepers en het horecapersoneel deze wedstrijd hebben mogelijk gemaakt. Het was een fantastisch golfweekend.