Uitstapje Schloss Haag

Wat hadden we er naar uitgekeken. 12 April zouden we naar Schloss Haag vertrekken om weer te kunnen genieten van een gezellige golfdag. Groot was dan ook de teleurstelling toen de organisatie het uitje vanwege het slechte weer moest afzeggen. Gelukkig is de organisatie niet voor één gat te vangen en hebben ze het tijdstip kunnen verzetten. Woensdag 26 april was het dan zover en konden we ons melden bij Golfclub Schloss Haag te Geldern. Aanvankelijk waren er ruim 70 personen die zich hadden aangemeld voor deze gezellige dag. Een dag waar gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan.  Door wijziging van het tijdstip waren er nogal wat afmeldingen waardoor we uiteindelijk met 42 mensen naar ons buurland zijn vertrokken. Van deze 42 personen hebben er maar liefst 39 personen deelgenomen aan de maaltijd.

Na binnenkomst werden we door de medewerkers van Schloss Haag opgewacht met koffie en appelgebak. Een goede start van de dag. Er heerste een gezellige sfeer in het clubhuis.  Om kwart voor tien zijn de eerste flights van start gegaan. De baan lag er prima bij. Brede fairways, uitdagende lengtes van de banen. Een extra handicap was zeker het hoge gras naast de fairways.

Het weer was ons goed gezind. Regelmatig zon waardoor de omgeving nog beter tot zijn recht kwam. Door het mooie weer konden de deelnemers zich ook ontdoen van de extra kleding die ze vanwege de verwachte temperatuur uit voorzorg hadden aangetrokken.

Om ongeveer half vier waren de laatste golfers binnen en kon worden gestart met het verzamelen van de kaarten. Na het nuttigen van een goede maaltijd kon de leiding starten met het uitreiken van de prijzen.

Paul Nijssen, die Harrie Welten dit jaar voor de eerste maal heeft geassisteerd met de organisatie, kwam nog met een verrassing. Er wordt aan de winnaar van de dag een wisselbeker ter beschikking gesteld. Deze beker mag door de winnaar worden bewaard tot het volgende uitstapje. Aangezien Harry vanaf het begin de organisatie van deze uitstapjes heeft georganiseerd is de beker heel toepasselijk “Harry Welten Bokaal” genoemd. Na de prijsuitreiking zijn alle deelnemers met een tevreden gevoel huiswaarts gegaan.

Rest mij om Harry en Paul te bedanken voor deze gezellige en geslaagde dag. Hopelijk mogen we nog lang genieten van dit soort uitstapjes waar gezelligheid hand in hand gaat met sportiviteit.

Uitslagen

Dames:

  1. Marij Knapen
  2. Madelon Windhorst.
  3. Hilly Hage                     19 punten en Lenie Augustinus.       19 punten

Heren:

  1. Jan Tinnemans.            34 punten
  2. Jos Dijkers.                   32 punten
  3. Her Knapen.                 28 punten

Longest drive- Pieter v d Hurk en Madelon Windhorst.

Neary – niemand lag op de green.