Theo Lankhorst prolongeert PAR-3 Matchplay titel

Afgelopen zaterdag 23 maart vond de finaledag van het PAR-3 Matchplay Kampioenschap plaats op de Gezandebaan. De tweede editie van dit kampioenschap met ditmaal 40 deelnemers die vanaf oktober in 8 poules van 5 spelers voorrondes hebben gespeeld. Helaas was het weer er niet altijd naar, net zoals bij andere wedstrijden deze winterperiode, maar de deelnemers hebben er het beste van gemaakt.

Uit iedere poule gingen er 2 spelers door naar een tussenronde begin maart, zodat er 8 spelers overbleven voor de finaledag. Op deze dag werden 3 rondes gespeeld over 2x 9-holes en het bleek al snel dat de verschillen klein waren: alle kwartfinale wedstrijden werden pas op het eind beslist, zelfs een wedstrijd moest naar hole 1 voor een play-off: hier wist Sander Stet met een birdie van Ruben van Someren te winnen.

Tijdens de halve finales kwam titelverdediger Theo Lankhorst op stoom. Hij won met 8&6 van Louis Klein Zieverink, waar hij de kwartfinale met 2up van Norbert Slabbers won. Deze goede vorm nam hij mee naar de finale, waar hij Sander Stet aantrof. Sander had zijn halve finale wederom nipt (1up) van Jan Pieterse gewonnen.

Beide spelers boden goed partij en Sander stond halverwege aan de leiding met 2up. Theo wist deze achterstand echter knap om te buigen naar een voorsprong en gooide met een birdie op hole 17 de wedstrijd in het slot: 3&1 én titelprolongatie! In de kleine finale wist Jan Pieterse beslag te leggen op de derde plaats dankzij een 4&3 winstpartij tegen Louis Klein Zieverink.

In zijn speech bedankt Theo alle deelnemers en tegenstanders voor het mooie toernooi en de leuke wedstrijden die zijn gespeeld. Ted sprak namens de organisatie tevens zijn dankwoord uit en meldde dat de organisatie gaat evalueren en overweegt om volgende winter met een ander/nieuw format te komen. In sommige poules waren niet alle wedstrijden gespeeld of haakten enkele deelnemers af gedurende het kampioenschap, wat voor wat verschuivingen in het speelschema zorgde.

Graag willen we Theo, Sander & Jan nogmaals feliciteren met de behaalde podiumplaatsen en in het bijzonder Theo met zijn titelprolongatie. Wie Theo ooit uitdaagt voor een rondje op de Gezandebaan moet dus van goede huizen komen om er met de winst vandoor te gaan.


Namens de WECO sub-cie,

Nick Goedhart, Raymond Koster, Rens van der Schouw & Ted Schulkes