De Maandag Wintercompetitie

De maandagmorgen is de favoriete golfmorgen voor menig lid van Het Woold. Een mooi begin van een nieuwe week. De maandag wintercompetitie telt veel deelnemers, op twee lussen van de Vier Eijckenbaan maar ook op de Gezandebaan wordt gespeeld dat het een lieve lust is. 

En dat vergt een behoorlijke organisatie. Want het gaat hier niet alleen om een wekelijkse wedstrijd, maar ook om een halfjaar-competitie. Waarbij de zomer om begrijpelijke reden meer speelbare dagen heeft dan de winter. 

En qua speelbare dagen was de wintercompetitie 23-24 niet de meest aantrekkelijke. Er was behoorlijk wat uitval als gevolg van het weer. Dat is jammer. Maar het best-of systeem voorziet in een buffer die ervoor zorgt dat deelnemers niet perse iedere week mee moeten doen (dat mag natuurlijk wel) én dat alleen de beste kaarten tellen voor het eindklassement van de competitie. 

Maandag was de officiële afsluiting van de wintercompetitie. Een beetje fris, maar zonovergoten, met veel deelnemers die in een bomvol clubhuis geduldig afwachtten wie er als dagwinnaars uit de bus zouden komen, maar ook wie er na een half jaar de overall prijzen zou winnen. 

Rond een uur of een maakte Jos Willekens namens de Weco de uitslag bekend. 

Gezandebaan

1e prijs Jan Schriks  206 punten 
2e prijs  Marianne Koo Wey 203 punten
3e prijs  Thieu Wijnen  203 punten 

Vier Eijckenbaan

1e prijs Bert Sterken 126 punten 
2e prijs Rene Stals 119 punten
3e prijs Jos Hendriks 117 punten 

Ook de dagwinnaars werden in het zonnetje gezet. Zoals gebruikelijk loopt de maandag wintercompetitie naadloos over in de zomercompetitie.

Een fantastische gelegenheid om te golfen op Het Woold en snel veel medespelers te leren kennen. Wanneer doet u voor het eerst mee aan de maandagcompetitie?