Voorbereiding Heren 1 36-holes: creativiteit & precisie staan centraal

Een natte winter met een boel beperkingen. Ik denk dat we zo de afgelopen maanden prima omschrijven zonder iets geks te zeggen. De voorbereiding van het Heren 1 team start normaliter begin november en kent een traject van ca. 5 maanden totdat de NGF Competitie begint. Het raamwerk van lessen & trainingen is daarbij ook zo opgebouwd dat er in het eerste deel vooral technisch wordt getraind en er gedurende de voorbereiding steeds meer competitieve onderdelen worden toegevoegd aan de invullingen van de lessen & trainingen. Maar… er was toch wat creativiteit nodig om alles door te kunnen laten gaan vanwege de baancondities. Zo hebben we ook een aantal keren in de studio van Rob getraind en hebben we wat vaker op de driving range oefeningen gedaan omdat dit op de baan niet mogelijk was.

Zo hebben er toch het beste van proberen te maken. Toch staat één ding vast en dat is dat ons team op papier nog nooit zo sterk is geweest. Oftewel: dit zou ons beste team ooit moeten zijn! Vanaf dit seizoen versterkt namelijk Stijn Smits ons en wordt hij dankzij zijn +0,5 handicap onze kopman. Hierachter spelen Jules Meuffels , Taylor Bidlot, Nick Bronzwaer & Rens Vendrig (zij wisselen elkaar af/spelen ieder 2 wedstrijden), Ted Schulkes & Rens van der Schouw. Waar vroeger de kopman handicap 2,8 had, heeft nu onze achterste speler deze. Om even het verschil aan te geven.

Zoals ieder jaar proberen we natuurlijk zo hoog mogelijk te eindigen in onze poule, sinds 2017 spelend in de Eerste Klasse van de standaard afdeling. Dit jaar zijn we ingedeeld bij De Peelse Golf, Rijk van Margraten, de Dommel & Brunssummerheide:

  • Het team van de Peelse is vooral voor Stijn bekend, aangezien het zijn oude team is.
  • Op Margraten hebben we 8 jaar geleden in de Tweede Klasse gespeeld, dus het is afwachten hoe zij zich hebben ontwikkeld.
  • Bij de Dommel komen direct revanchegevoelens naar boven door de bittere nederlaag vorig jaar, dus we zijn benieuwd of we dit jaar met een beter resultaat van de baan komen.
  • Brunssummerheide lijkt op papier het beste team in de poule. Zij speelden vorig jaar de promotiewedstrijd voor een plek in de Hoofdklasse, maar verloren deze van de Noordwijkse.

Opgesomd, we zullen alle wedstrijden scherp moeten zijn en met uiterste precisie moeten spelen om kans te maken op een mooie klassering. We hebben daarom de afgelopen weken (sinds het weer een beetje droger is) veel trainingen met wedstrijdjes op de Gezandebaan gehad en daarnaast zijn we ook op teamuitje geweest. Om de precisie en creativiteit te testen had de organisatie (Stijn & Taylor) twee activiteiten gepland in hartje Eindhoven. We begonnen met VR-games, waar we zowel samen als tegen elkaar virtuele spellen speelden. met een VR-bril. Daarna gingen we door voor een toernooi jeux de boules. En dit werd uiterst serieus gespeeld, want het verliezende duo heeft de eer om volgend jaar als organisatie te fungeren (mits ze nog actief zijn bij Heren 1 natuurlijk). Zie onderstaande foto’s voor een impressie.


Volgende week zondag trappen we onze competitie af op Brunssummerheide. We mogen dan direct proberen revanche te nemen op de Dommel. En of we daar zin in hebben!

Namens Heren 1 36-holes,

Rens van der Schouw