Sensationele overwinning Heren Senioren-1

Swinkelsche 12 4 19Sensationele overwinning tegen de Dommel op de Swinkelsche : senioren 27 holes uitslag 10-8 na een 0-6 achterstand bij de lunch!!

Eindelijk mochten wij de “wei” in. Wij de heren senioren 27 holes (Jan Gondrie, Sjaak Leenders, Jan Liebregts, Rudolf Raaijmakers Allard Smeenk, Martien Verdonschot en Jack van der Vleuten.

Onze Rudolf (captain of the team) staat hier wel bij in het rijtje maar had vandaag een vrije dag. Bovendien is Rudolf in januari uit een boom gevallen en is druk bezig met zijn come-back! Komt goed!!

Ook dit jaar had het team gekozen voor een lange voorbereiding op het nieuwe seizoen. Elke donderdag (vanaf oktober) werd er serieus getraind op het Woold. Daarbij werd ook regelmatig de kwaliteiten van Rob Mouwen (onze Pro) ingehuurd. Zodat wij ook dit jaar weer beslagen ten ijs zouden komen. Onze “eigen” trainers Jan-G en Sjaak hadden er dan ook een heel mooi programma voor gemaakt en dat werd door het team dan ook zeer serieus opgepakt.

Maar nu terug naar afgelopen vrijdag 12 april onze 1e competitiedag. Wij hoefden voor deze 1e dag niet ver te rijden. Namelijk naar de prachtige golfbaan De Swinkelsche in Someren. Vandaag mochten wij tegen de Dommel-4 het bleek hetzelfde team te zijn als wij voor 2 jaar terug tegen gespeeld hadden. (uitslag toen 17-1 voor de Dommel)

Ik weet nog dat ze dat jaar kampioen geworden zijn. Na een prima ontvangst werden de formulieren ingevuld en waren de koppels voor de greensome bij ons bekend. Sjaak met Martien, Jan-G met Jack en Jan-L met Allard.Om 11.00 uur was de “aftrap” en we kwamen letterlijk van de koude kermis thuis. Alle goede voornemens en alle voorbereidingen ten spijt werden we even op ons “nummer” gezet. Dachten wij ’s morgens nog kampioen inspiraties te hebben bij de lunch was dat behoorlijk ingezakt. Alle drie de dubbels werden toch wel ruimschoots verloren. Bovendien waren de playing handicaps van de gasten uit Dommel een stuk beter dan die van ons team.Daar stonden wij dan: 6-0 achter met de lunch en dat voelde niet echt lekker.

 Na een prima lunch en wat “grootspraak” vanuit de Dommelsche hoek mochten wij die middag de “draad” weer oppakken. Wat ik bedoel met groot spraak? Het volgende, de gasten van Dommel waren al aan het speculeren hoe vroeg ze vanmiddag wel klaar zouden zijn met de wedstrijd. De ene speler ging over de ander heen en mijn tegenstander zei al dat het bij hole 12 wel gedaan zou zijn!

Maar goed onze Sjaak (11.2) nam de aftrap tegen Janus de Wit (9.9) en uiteindelijk won Sjaak met 4/3. Onze tweede man Jan-G (12.8) mocht tegen Harm den Hollander (10.8) en je weet als je tegen deze Jan speelt dan heb je een “taaie” speler tegen je. Zo bleek ook want Jan trok wederom aan het langste eind 3/2.Onze derde man in de rij is Martien (14.3) en die had in Coen Nooteboom (11.0) een lastige tegen stander. Het werd spannend daar kon zelfs op hole 18 nog wel een eens ‘n gelijkspel uit rollen. Maar Coen bleek uiteindelijk zo verstandig te zijn om een straf (hij lag in het water en wilde aanvankelijk eerst die bal spelen zoals die lag) te pakken en de hole naar zich toe te trekken 2/0.Onze 4e man Jack (15.9) mocht tegen de aanvoerder van het team Jan Kwint (12.7). ‘s-morgens had ik geen enkele kans want de heren maakten die morgen geen enkele fout dat kon ik die morgen niet van mijzelf zeggen. Maar in de middag had ik een grandioze start en het ging super goed. Het werd een mooie “strijd” die ik uiteindelijk won met 4/3. ( het werd Jan zijn 1e nederlaag in alle singels die hij in de afgelopen jaren gespeeld had) Dat laatste voelde voor mij dan nog beter.

De stand was inmiddels 8 om 6 voor de Dommel en dat bood perspectief. Want in de baan (u weet, je kunt elkaar even op de hoogte houden) was het duidelijk dat Jan-L (16/7 tegen Jan-Harm Siepman 16.2 zeker een kans zou maken. Het was wel spannend maar Jan heeft de juiste mentaliteit en zorgde uiteindelijk voor een overwinning 2/1.Voor onze 1e debutant in het team een prima uitslag. Super zelfs. De stand is nu 8-8 en u voelt het al onze 2e debutant in het team Allard (19) mocht spelen tegen Huib van Vroonhoven (20) en deze wedstrijd was spannend tot aan de laatste hole. In het clubhuis werd de wedstrijd dan ook heel goed gevolgd. Je kijkt dan zo mooi uit op de baan en je kunt de hele 18e hole volgen. Maar wij mogen trots zijn op Allard die aan het langste eind trok 2/0.

Zo werd de uitslag voor ons heel positief 10-8 overwinning. Dan kun je zeker zeggen dat het een sensationele overwinning geworden is. Zeker als je bedenkt dat je met de lunch met 6-0 achter staat met op papier een “betere” tegenstander. Onze andere teams in de poule De Eindhovensche speelde deze dag tegen de Gulbergen en de mannen uit “Eindhoven” wonnen de wedstrijd met 10-8 zodat wij na de 1e competitie dag samen met hun aan de kop staan.

De dag zelf werd heel mooi afgesloten met een hapje en een drankje. Maar de euforie bij ons team was gigantisch groot. Wij hebben nu zelf alle “touwtjes” in handen en zullen dan ook de komende weken onze uiterste best doen om de koppositie niet meer af te geven. Gaat wel niet helemaal lukken omdat wij op 19 april gastheer mogen zijn.

Het was gaaf en een golfdag om nooit meer te vergeten. Deze uitslag kan echt de boeken in als, waanzinnig, super, sensationeel, fantastisch. Onze captain was dan ook helemaal blij en tevreden op zijn team. Over 2 weken mag hij zelf weer aan de bak. Tot dan!

Met vriendelijke golfgroet;

Jack