Sauce Company presenteert tijdens laatste RIVEZ Business Cup van 2022

Eigenlijk willen we er nog niet aan, maar gisteren op donderdag 13 oktober moesten we er echt aan geloven dat de herfst haar intreden heeft gedaan. Maar ondanks dat het zo nu en dan miezerde, was het vanaf klokslag 16.00 uur grotendeels droog: onze Businessleden kregen dus gelukkig wat ze verdienen. Net als eerder dit jaar speelden zo’n 70 deelnemers een 9-holes stableford, maar dan met een twist: de stableford-scores werden omgezet in een teamscore door een gemiddelde te maken van de scores in de flight. Zo kon iedereen een qualifying ronde spelen én in teamverband opereren. Gezien het aantal flights werd de wedstrijd opgesplitst in 2 delen, namelijk wedstrijd A op hole 1 t/m 9 en wedstrijd B op hole 10 t/m 18.

‘s Avonds ontving het team van Volentieri alle deelnemers voor wederom een voortreffelijk 4-gangen diner. Ook in hun keuken is het wildseizoen langzaam van start gegaan, wat ook terugkwam in dit diner. Complimenten aan heel het team! Tussen de gangen door nam voorzitter Henk Hoeks het woord om Patrick van de Mortel van Sauce Company te interviewen. Als fervent sportman zat hij voorheen op paardrijden, voetbal, zaalvoetbal & tennis, en kwam daar een aantal jaren geleden de golfsport op zijn pad. Dit midden in een hectische periode, waardoor Patrick (sinds eind 2015 lid van onze BC) pas golft een aantal seizoenen wekelijks op Het Woold te vinden is. De reden: simpelweg tijdgebrek. Dit legt hij uit in zijn interview.

Na afgestudeerd te zijn als levensmiddelentechnoloog begon hij met werken bij HELA, waar ze de opdracht kregen om o.a. satésaus te gaan ontwikkelen voor de Duitse markt. Na een overstap naar een ijsproducent moest Patrick later op zoek naar iets nieuws, aangezien de fabriek waarin hij werkzaam was gesloten zou gaan worden. Hierdoor besloot hij op den duur voor zichzelf te beginnen en terug te gaan naar waar hij zijn carrière mee begon: het produceren van sauzen. Sauce Company was geboren.

Inmiddels bestaat het bedrijf Sauce Company al 20 jaar en heeft het een ongekende groei doorgemaakt. De grote USP van Sauce Company is dat het geen eigen merken produceert, maar inspeelt op de vragen van haar klanten. Dit varieert van de lokale ondernemer tot aan de grote bekende A-merken (private label). Sauce Company kan hierbij alle vraagstukken van begin tot eind begeleiden en aanleveren. A-merken nemen hierbij graag bij Sauce Company af, omdat het simpelweg geen concurrent “in de schappen” is. Om op alle vraag te kunnen inspelen heeft Sauce Company ook 5 ontwikkelaars (koks en technologen) in dienst, want er worden ook nieuwe producten ontwikkelt. Ter illustratie: vorig jaar zijn er voor Hello Fresh zo’n 300 nieuwe producten ontwikkelt.

Terugkomend op de periode rondom 2015, toen Sauce Company in een hectische periode terechtkwam. Een van hun grootste afnemers werd overgenomen door Remia en een daardoor viel een groot deel van de afzet ineens weg. Een bittere pil, waardoor het team van Patrick haar focus diende te verleggen van het produceren naar het werven van nieuwe klanten. Natuurlijk erg tijdrovend, maar wel met groot succes. Al snel zat het bedrijf op een omzet van 6-7 miljoen euro per jaar en de groei zette dusdanig door dat het dit jaar op zo’n 28 (!) miljoen euro uit gaat komen. Onder andere grote namen als Craft en Heinz nemen graag bij hen af. Hierbij zijn zo’n 140 werknemers in dienst om alles in goede banen te leiden en bekijkt Patrick met zijn team hoe ze hun organisatie beter kunnen inrichten. Dit met als doel om alle afdelingen zelf meer verantwoordelijkheid te geven, zodat ze zelf meer met een helicopterview naar hun bedrijf kunnen kijken.

Dit laatste heeft hij ook als advies richting de aanwezige BC-leden: bouw een team dat voor je werkt, zodat je zelf meer naar het bedrijf kunt kijken. Zet daarbij niet in op 1 of 2 grote klanten en blijf ook bij tegenslagen doorzetten, je komt er altijd bovenop.

Later op de avond verzorgde Rens de prijsuitreiking, want ook ditmaal waren er natuurlijk weer een boel winnaars:

Wedstrijd A (hole 1-9)

Eerste plaats | team 5 Ernest Keulers | Piet-Hein Berden | Evert Wolters

Tweede plaats | team 7 Nick Goedhart | Tom Fasen | Thomas Koppens | Berno Joosten

Derde plaats | team 1a Patrick Verbakel | Patrick van Horne | Marc Aldenzee | Ad van de Ven

Neary (hole 8) | Marion Frencken & Lucas Janssen

Longest (hole 1) | Rose-Marie van Horne & Tom Fasen

Wedstrijd B (hole 10-18)

Eerste plaats | team 10a Ben Buiting | Johan Schriks | Christian Meulendijks | Ruud Verbeek | 16 punten

Tweede plaats | team 11 Toon van der Weerden | Freek Smits | Armand van Diessen | Arie Berkers | 14,5 punten

Tweede plaats | team 13 Elmar Eckstein | Ruud Bouwman | Jochen van den Brand

Neary (hole 14) | Femke van der Horst & Elmar Eckstein

Longest (hole 18) | Marina Rhoe & Patrick van de Mortel


Aankomende activiteiten

Over 2 weken op donderdag 27 oktober wordt de allerlaatste wedstrijd van het seizoen gespeeld, namelijk de laatste Business Tour (individuele competitie). Bent u er ook bij?

Daarnaast gaan we op donderdag 10 november op bezoek bij BC-lid Archive-IT. De uitnodiging hiervoor kunt u HIER terugvinden.

Zoals wel vaker het geval werd er nog lang nagepraat en geborreld in het clubhuis, waarna de BC-leden huiswaarts keerden na een meer dan geslaagde bijeenkomst.