Jeugd van Het Woold beleeft een meer dan gezellige Oktoberfest wedstrijd

Afgelopen weekend op zaterdag 15 oktober organiseerde de WECO sub-cie speciaal voor leden, Vrienden van het Woold & introducés in de leeftijdscategorie 18 t/m 40 jaar een echte “Oktoberfest wedstrijd” op de Gezandebaan. Na een paar miezerbuien klaarde gelukkig alles op en werden er zo’n 30 deelnemers ontvangen voor dit gezellige evenement.

Het programma bestond uit 2 rondes van 9-holes, waarin de deelnemers in teams van 3 Texas scramble speelden. In iedere flight zaten 2 teams, zodat er in gezellige groepjes over de Gezandebaan werd gelopen. Daarnaast werd ieder team na hole 9 uitgedaagd op de grote practice area achterin voor een “challenge”, namelijk 3 holes “Greenkeepers Revenge”. Wat houdt dit in? Met behulp van echte golfattributen (van vlaggenstokken en harken tot aan een waterslang) waren er 3 shortgame holes uitgezet. De attributen maakten de route naar de hole natuurlijk bijzonder lastig. Verder had iedereen 2 pogingen om de neary op hole 4 te slaan.

Na de ronde verzamelde iedereen zich bij het veldje naast hole 4, waar de fameuze bierwagen stond. Daar verzorgde de organisatie de nodige drankjes, uiteraard inclusief échte pullen bier die horen bij een Oktoberfest, en een leuke BBQ. Hier maakte wedstrijdleiding Raymond ook de winnaars bekend:

Winnaar wedstrijd | Team 3 Nick Goedhart, James Smithies & Nicole Schrieks met 46 slagen (-8)

Neary hole 4 | Alexander van Heteren

Shortgame Challenge | Team 6 Frans van Bree, Boris van den Eijnde & Max van der Schouw*

*Zij wonnen de play-off na een gelijke score

Er werd nog gezellig nagepraat en geborreld en gelukkig trokken alle deelnemers dezelfde conclusie: dit evenement moeten we zéker nog een keer over doen!

De WECO sub-cie,

Nick Goedhart, Raymond Koster, Rens van der Schouw & Ted Schulkes