Het doorstarten op hole 10 uitgelegd

Om zoveel mogelijk golfers te laten spelen is het mogelijk om van 2 tee’s (hole 1 & hole 10) op de Vier Eijckenbaan te starten. Golfers die 18-holes spelen hebben hierbij geen “standing” op hole 10 maar een “doorstarttijd”.

Graag leggen we nogmaals kort uit waar u op dient te letten om zo de doorstroming in de baan te bevorderen.

  • We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: ben 10 minuten voor uw starttijd op de starthole. Op deze manier kunt u altijd op uw starttijd (en wellicht zelfs iets eerder) vertrekken. Bijna iedere dag is van ca. 10.00 uur tot 15.00 uur een van onze starters aanwezig die u hierbij assisteren;
  • Speelt u 18-holes? Dan heeft u op hole 10 een zogenaamde doorstarttijd 2 uur na uw starttijd op hole 1. Vaak is de doorlooptijd 2 uur op de eerste 9-holes. In het schuilhutje hangt een TV scherm met alle (door)starttijden op hole 10, zodat u precies kunt zien wat de startvolgorde is. Het kan wel eens voorkomen dat u vroeger of later dan uw doorstarttijd op hole 10 arriveert. Probeer dan zo veel als mogelijk te ritsen wanneer er andere golfers staan te wachten. Op hole 10 wordt er vaak snel gestart, waardoor het wachten reuze meevalt!
  • Speelt u 9-holes en start u vanaf hole 10? Kijk dan altijd in het schuilhutje op het TV scherm wie er voor of na u zou moeten (door)starten. Soms is ritsen noodzakelijk, maar vaak kunt u op de geboekte starttijd gewoon starten.

Voor alle reserveringsregels van de Vier Eijckenbaan verwijzen we u graag naar deze pagina.