Rabo-businessdag 13 april

sara christian 360Wow!!!!!!

Het weer was helemaal super. Mooi weer klein beetje wind en in de baan is het voorjaars gevoel weer helemaal daar. Hier en daar mooie bloesem en al heel veel dat mooie “frisse” groen. Vandaag hadden zich 39 personen aangemeld voor de 18 holes en na een goede voorbereiding gingen deze golfers een mooie wedstrijd dag tegemoet.

Het is toch heerlijk om zo te kunnen golfen op een baan die keurig onderhouden is. Ook voor de daggasten en nieuwe Business leden (Stichting Golfen Zonder Grenzen, HeartBeat en Webusco) werd het een hele fantastische golfdag.

 

Ook de vele aanpassingen in de baan met nog op veel plaatsen GUR waren geen punt. Het zijn allemaal verbeteringen voor ons als golfers. De volgende maand (mei) zullen er al heel veel paaltjes van GUR verdwenen zijn en is onze baan wederom groener geworden. Hierbij een compliment aan alle mensen die dat wederom gerealiseerd hebben.

De aanmelding voor de 9 holes wedstrijd verloopt altijd een beetje chaotisch. De reden is dat vele BC leden pas laat in-uitschrijven voor deze wedstrijd. Toch waren er 42 deelnemers die vanaf half 5 het “startsein” kregen om hun 1e bal van deze wedstrijd te slaan.

Er waren heel veel flights zodat er op meerdere holes dubbel gestart moest worden. Terwijl de 18 holes op dat moment nog maar 7 holes te gaan had. De spelers van de 9 holes kwamen dan ook pas een stuk later in het restaurant waar het op dat moment al heel gezellig was. Dat is niet uniek want dat zijn wij als leden wel gewend en het verdient ook een compliment aan de entourage.

In het restaurant werd er volop nagekletst over de mooie slagen die men gemaakt heeft maar natuurlijk over het zoeken naar de bal en de altijd wederkerende biotopen. Maar wat vooral de boventoon voerde was toch wel weer de gezellige middag om lekker buiten in het mooie weer te mogen golfen. Dat is en blijft heel erg leuk dat zie je ook aan het grote aantal deelnemers aan onze business golfdagen.

Onze voorzitter Henk Hoeks vroeg tijdens het diner even de aandacht van alle leden. Hij had een speciaal welkom aan de Stichting Golfen Zonder Grenzen die vanaf vandaag ook BC lid zijn. De BC heeft besloten om deze Stichting bij de Business club te “omarmen” zodat zij toch op makkelijkere manier kunnen communiceren met de overige BC-leden. Onder luid applaus werd het bestuur; Gijs van den Oever, Birgit Goumans, Dolly Veldman, Jeroen Ingh, Eline van de Linden, Nick Goedhart en Jan van Grotel van de Stichting welkom geheten.

Noot-
Beste BC leden hebben jullie vragen over onze Stichting neem dan contact op met een van de bovenstaande personen, wij danken u bij voorbaat voor uw interesse.

Ook werden de andere nieuwe leden van harte welkom geheten. HeartBeat (Gerry en Will Lardinois) Webusco (Johan Westendorff, Ed Giesen, Thijs Munten en Gudi Westendorff). Ook een speciaal welkom voor de gasten van deze maand:
Benno Gossink (via Hans Mertens) en Hay Laumans (via Webusco, Johan Westendorff)

Ook had Henk Hoeks nog algemene mededelingen:

Namens Eline bedankte hij de leden die zelf de scorekaart ingevuld hadden. Gelukkig worden dat er steeds meer. Perfect maar vooral heel fijn voor Eline!

Briefing voor de wedstrijd valt telkens in het niet. BC leden graag het verzoek om een halfuur voor aanvang van de wedstrijd “uiterlijk” aanwezig te zijn. Zodat de briefing ook echt kan plaatsvinden!

Rabobank-competitie volgende keer op 11 mei met een presentatie van Mediscon (Tonne Verdonk)

Rabobank Business Challenge op donderdag 8 juni u kunt zich er nu al voor inschrijven (Egolf)

Bedrijfsbezoek Rotterdam de Maasvlakte of er interesse was om dat te organiseren. Door middel van de hand opsteken werd deze boodschap zeer positief ontvangen en kunnen de bussen al besteld worden. Noteer alvast in uw agenda 9 november (vertrek 11.00 uur)

Webusco

Na al deze mededelingen kregen we de bedrijfspresentatie van de firma Webusco. Onze voorzitter had (zoals altijd) zijn huiswerk weer heel goed gedaan. Dat werd overduidelijk in het interview dat hij had met Johan Westendorf. Eigenaar van Webusco, 42 jaar getrouwd, 2 kinderen (Tanja & Thomas) Toen hij 60 jaar was is hij uit de zaak gestapt en toen hij 65 was weer vol aan de bak en heeft nu 120 mensen in dienst.

Waarom hij terug gekomen is binnen het bedrijf was over duidelijk omdat hij niet de juiste opvolger kon vinden omdat niet alle personen ondernemer zijn en zijn meest opmerkelijke uitspraak in het interview was het volgende.

Webusco is begonnen in het verleden onder de firma naam Jalema (ordners en opbergsystemen) Later werd de firma Atlanta overgenomen met producten voor elk kantoor. (Spuitgietproducten zoals bakjes, kokers) en nu heeft het nog een speciale poot
aan het bedrijf toegevoegd I-FourC.

I-FourC staat voor digitaliseren van papierloze werkomgevingen. Waaronder het digitaliseren van medische dossiers. Nu heeft het bedrijf maar dan 80 kilometer aan medische dossier in opslag en ook nog een 80 kilometer opslag van On Demand.

Wat hierin vooral belangrijk is dat de privacy van iedereen gewaarborgd is en daar staan wij voor, zegt Johan met een big smile
Vooral door de inzet en motivatie van Dhr Johan Westendorff is het bedrijf weer uit een diep dal gekomen. Dit dankzij doorzettingsvermogen maar vooral innovatie en aanpassingen binnen en buiten het bedrijf zoals de product ontwikkeling van de traditionele producten. Zo is hij ook oprichter van de Innofabriek.

De Innofabriek is ontstaan door de DDW (Dutch Desgin Week) waar in jonge mensen de kans krijgen om hun ontwerp om te zetten in echte producten die de wereld “blijer” gaan maken. Er zijn maar weinig echte ondernemers je wordt als ondernemer geboren het moet in je bloed zitten.

Aan het einde van dit zeer interessant interview vroeg Henk Hoeks aan Johan wat zijn advies zou zijn voor alle leden van de BC.

Zijn advies
– Blijf goed bevriend met je concurrenten
– Ga altijd met plezier naar het werk. (Fluitend!!!)
– En het allerbelangrijkste is zorg dat je klanten altijd een WOW gevoel hebben, dan zit je goed!

Na dit fantastische betoog van een echte ondernemer in hart en nieren volgde de prijsuitreiking door Henk Hoeks. Hij bedankte nogmaals iedereen die vandaag weer gezorgd heeft voor een fijne en sportieve wedstrijd!

De uitslag

Ook deze keer was Sarah Carpenter de dag winnares met 40 punten en bij de heren was het Christian Meulendijks. Onder een luid applaus werden ze in het groene jasje gestoken.