Patrick Roest, Shani Davis, Joep Linden.

bcwooldmaart 1200

Midden maart, de hele week regen. Vorig jaar was het niet anders. Woensdag kwam om 11.17 u. de eerste fietsapp binnen, “vandaag geen tijd voor mij”. Ik had het wel verwacht, zo gaat dat bij regen.

Om 12.18 u de volgende, “voor mij te slecht weer”, ook niet dus. Altijd hetzelfde liedje bij regen. Ik dacht aan Patrick Roest. Afgelopen weekend schaatste hij een zeer goede 1500 m en nam hij de eerste plaats op de befaamde Adelskalender over van Shani Davis, een topprestatie.

Dat brengt me bij Shani Davis, voor mij een echte sportheld. Ik herinner me een interview waarin hij vertelde dat hij een foto van Erben Wennemars op zijn koelkast geplakt had. Iedere keer als hij honger of trek had en naar de koelkast liep zag hij Erben en vroeg hij zich af wat die zou doen bij honger. Niet snacken waarschijnlijk, dus deed Shani het ook niet want hij wilde hoe dan ook van Erben kunnen winnen en ieder detail telde. Die drive heeft enorme indruk op mij gemaakt.

Die eigenschap herken ik bij veel ondernemers. Gefocust op de concurrentie en weten wat er nodig is om te winnen. Excuses tellen niet, laat staan slecht weer. Je hebt er immers pas last van als je je eraan stoort. Dus alleen op pad.

De kledingkeuze is een dingetje. Droog blijven is niet het hoofddoel, warm blijven wel. Dus laagje thermo, iets eroverheen zonder katoen (dat neemt teveel vocht op) en een waterdichte buitenlaag. En dan op pad. Beginnen met de wind op kop, wind in de rug houden we tegoed. Fietsen heeft veel gemeen met golf. Tijdelijk water wordt in het begin ontweken maar na enige tijd gewoon aanvaard. Anders kun je wel aan het ontwijken blijven en dat leidt alleen maar af. De fiets, bij aanvang blinkend zuiver, heeft veel te lijden, daar moet het tegen kunnen net als mijn golfclubs.

Dit soort overpeinzingen neem ik mee op mijn ronde. Onderweg viel me de leegte van hole 13, 14 en 15 van de Swinkelsche op. Niemand in de baan hoe is het mogelijk. Op de terugweg bij Joep Linden langs om met een van zijn hogedrukspuiten mijn fiets volledig te reinigen. Niet met lucht zoals op het Woold, maar met water.

Zo’n 24 uur later. Ook nu regende het afzeggingen wat Eline en Frederique veel werk bezorgde. Het programma werd omgezet. Voorstel was een ingelaste les met uitleg over de nieuwe regels. Ondernemers gaan niet direct aan de kant voor een beetje weerstand en uiteindelijk ging er ca. 30 mensen alsnog op pad deels voor 9 holes en een andere groep voor de les en regelcursus. Onder begeleiding van Rens van der Schouw hebben deze business clubleden de laatste puntjes op de i gezet voor de opening van het seizoen. Hiervoor ontvingen ze allen een certificaat.

De uitslagen:
Longest: Dames/Dolly Veldman, Heren/Theo Lankhorst
Gezamenlijke neary: Miranda Raaijmakers
Dames wedstrijd: 1/Miranda Raaijmakers 2/Sophia van Eijk 3/Dolly Veldman.
Heren wedstrijd: 1/Piet Leenen 2/Luc van Munster 3/Theo Lankhorst.
De laagste brutoscores: dames Miranda Raaijmakers 49 slagen en heren Theo Lankhorst 43 slagen.

Miranda en Piet werden onder applaus van de groene jasjes voorzien.
De bedrijfspresentatie werd uitgesteld naar de volgende bijeenkomst.

Met de 30 aanwezigen werd vervolgens genoten van een heerlijk diner en werd de avond sfeervol afgesloten.

Take home message van onze voorzitter: Vergeet je niet in te schrijven voor de matchplay competitie, uiterlijk 1 april.

Theo Lankhorst